Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Δεν γνωρίζουμε τι θα δούμε ακόμη και τι περιμένει την καμπούρα μας, που επάνω της δοκιμάζουν τον δείκτη της ευφυΐας τους, οι υποτιθέμενοι μεγάλοι πολιτικοί και αυτόκλητοι σωτήρες, που δουλεύουν για μας, αλλά χωρίς την δική μας έγκριση. Θα διορθώσω το δουλεύουν για μας, με το δουλεύουν εμάς. Σήμερα έγινε το πρωτοφανές, που εύχομαι να μην το ξαναδούμε. 25η Μαρτίου, ημέρα απόδοσης τιμής στους ήρωες της επαναστάσεως του 1821 και της εθνικής παλιγγενεσίας. Είναι μια ημέρα που πολλά χρόνια συνηθίσαμε οι Έλληνες να την εορτάζουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι του απερχομένου. Στην μέση ο γνωστός ήλιος. Μόνον δεν γνωρίζουμε αν ανατέλλει ή αν δύει. Σε λίγο θα μας το πει ο νέος σωτήρας. Να πούμε σιδεροκέφαλος; Προκύπτει όμως το ερώτημα, αυτός ή εμείς; Μάλλον το δεύτερο.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Και τώρα απομένουν οι εκλογές.

Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα. Πολλά συμβαίνουν. Πολλά και ανεύθυνα μαθαίνουμε. Λίγα όμως πραγματικά γνωρίζουμε. Υπάρχει κατευθυνόμενη και καλά φιλτραρισμένη ενημέρωση. Το PSI έκλεισε με θριαμβολογίες των πολιτικών μας ταγών. Όλα πήγαν καλά όπως μας λένε. Αν θέλετε να μάθετε πόσα χάσαμε, θα μείνετε με την απορία. Τουλάχιστον τώρα δεν θα μας το πούν. Λένε πως κερδίσαμε 100 δις. € από το κούρεμα (μάθαμε και χρηματιστηριακή ορολογία) δεν μας έφτανε η εμπειρία του 1999, έπρεπε να κάνουμε και φροντιστήριο. Δεν μείναμε όμως εκεί.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ποιό είναι άραγε το μέλλον μας;

Σήμερα θ’ αρχίσω το γραπτό μου, με τον τρόπο που απευθύνονται οι πολιτικοί μας στο ακροατήριό τους. Μόνον δεν θα ζητήσω την ψήφο σας, αλλά την προσοχή σας. Θα φρεσκάρω λίγο την μνήμη σας με ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα, χρήσιμη η μνήμη αυτήν την εποχή. Ελληνίδες Έλληνες, παρακαλώ την προσοχή σας. Από το 1981 έχουν γίνει 11 εθνικές εκλογές και σε όλες, όχι μόνον μας έταξαν, αλλά και μας χόρτασαν ψέματα. Αυτό το «δεσμεύομαι» έχει χάσει τελείως την έννοιά του. Πρώτος διδάξας ο ιδρυτής της σοσιαλιστικής παράταξης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...