Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ζητήστε ευθύνες -- Όχι άλλη ευκαιρία 2ο

Και τώρα το δεύτερο μέρος. Αρχίζω με τα λεγόμενα μικρά κόμματα. Πρώτα από το ΚΚΕ που είναι το αρχαιότερο. Η μέχρι τώρα στάση του, δείχνει ότι δεν θέλει να κυβερνήσει, δεν θέλει κάτι παραπάνω. Έχει ακόμη τα Σταλινικά πρότυπα. Δεν έχει κυβερνήσει, αλλά δεν είναι αμέτοχο στην δημιουργία του σπάταλου κράτους. Έχει ισχυρές προσβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει ασκήσει πιέσεις σε όλες τις κυβερνήσεις, για την κομματική πελατεία του στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Με τις απεργίες, τους αποκλεισμούς λιμανιών στα κρουαζιερόπλοια, των αεροδρομίων και των κεντρικών οδών παραλύοντας την ζωή της πόλης, πρέπει να είδαν ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ζητήστε ευθύνες - όχι άλλη ευκαιρία. -1-

Στις 29 Μαρτίου αποφυλακίστηκε ο μοναχός Εφραίμ. Έπρεπε να εορτάσει το Άγιον Πάσχα, στην Ιεράν μονήν του Βατόπαιδίου. Το περίεργο είναι, που βρέθηκαν 300.000 € που είναι το ποσόν της εγγύησης, για την αποφυλάκισή του. Είναι μεγάλο το ποσόν κι ως γνωστόν οι μοναχοί έχουν δώσει όρκο ακτημοσύνης. Τώρα θα μου πείτε στην Ελλάδα ζούμε. Ή μάλλον «αυτή είναι η Ελλάδα» όπως είχε πεί ο κ. Σημίτης. Εκτός αυτού στις άγιες μέρες που είμαστε, ίσως γίνονται και θαύματα. Στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδος, μας ανακοίνωσαν την ημερομηνία των εκλογών. Δεύτερο θαύμα.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η γενιά της δεκαετίας του 30 πάλι στα συσσίτια.

Φτώχια, ανεργία, συσσίτια, απεργίες χωρίς νόημα, ληστείες, βία νόμιμη και παράνομη. Ένα ναυάγιο είναι σήμερα η Ελλάδα. Το κακό είναι ότι προσπαθούν να μας σώσουν οι χειρότεροι ναυαγοσώστες που μπορούσαν να τύχουν. Για την ακρίβεια δεν έτυχαν, δική μας επιλογή είναι. Τους δώσαμε την εξουσία κι αυτοί μας οδήγησαν στο ναυάγιο, για να δοκιμάσουν αν έχουν την ικανότητα να εφαρμόσουν μεθόδους διάσωσης οικονομικών και δυστυχισμένων ναυαγών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...