Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα;

Ο τίτλος είναι ένα ερώτημα που πρέπει να θέσουμε όλοι στον εαυτό μας, παρακάμπτοντας τον φανατισμό και την οπαδοποίηση. Θα παραθέσω ορισμένα στοιχεία και περιστατικά που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, αλλά πολλοί από μας τα έχουν δει με τις παρωπίδες του φανατισμού. Πρώτος ο πρωθυπουργός, που διαλαλεί πως για ότι κάνει έχει την έγκριση όλου του λαού. Είναι όμως έτσι; Πρώτον τον ψήφισε το 29.7% των ψηφοφόρων. Είναι όλος ο λαός ή το ένα τρίτο; Και πάλι η λαϊκή εντολή που πήρε, είναι αυτή η πολιτική που ασκεί σήμερα; Είναι η πολιτική των Ζαππείων και των προεκλογικών υποσχέσεων; Κυβερνά με ένα νόμο που νοθεύει την λαϊκή βούληση.

Ποια είναι τα σημερινά στηρίγματά του; Πρώτο στήριγμα είναι οι στιβαροί ώμοι του αντιπροέδρου, που ο λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του 12.3% για τις αποτυχίες του κόμματος που κατά τύχη έγινε πρόεδρος, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του προκατόχου του. Ο προηγούμενος είχε εντολή με 43.92%. Εκεί πήγε ο λαός το κραταιό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, κι όμως το «στήριγμα» έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών. Η λαϊκή ψήφος δεν τον έστειλε στην αντιπροεδρία, κάπου αλλού τον έστειλε. Και οι δύο μαζί συγκεντρώνουν 42% επί του συνόλου κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να ισχυρίζονται πως κυβερνούν με την αποδοχή όλων των Ελλήνων. Δεύτερο στήριγμα είναι οι βουλευτές της ΝΔ που λειτουργούν ως λόχος και η διμοιρία του ΠΑΣΟΚ διότι περί διμοιρίας πρόκειται.
 
Όλοι μαζί ψηφίζουν κατ’ εντολήν των αρχηγών, με την απειλή της διαγραφής από το κόμμα. Αν αυτό κατά το σύνταγμα λέγεται ψήφος με την ελευθέρα βούληση των αντιπροσώπων του λαού, μπορείτε να το κρίνετε. Τρίτο στήριγμα είναι τα μεγάλα κανάλια με τους λαλίστατους δημοσιογράφους. Είδαμε πως λειτούργησαν στην περίπτωση της Χρυσής αυγής. Επί ημέρες μας έδειχναν δεκάδες φορές τις ίδιες σκηνές. Τους δεμένους με χειροπέδες, μεταφερόμενους από κουκουλοφόρους της αστυνομίας, από την πόρτα του ανακριτού στην πόρτα του αυτοκινήτου. Το ίδιο και με τον εισαγγελέα. Ξανά και ξανά. Όσο για το τεκμήριο της αθωότητος ούτε λόγος. Στους δολοφόνους και τους βιαστές, κατά την μεταφορά τους, καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Υπάρχει νόμος που να ορίζει αυτήν την διαφορά; Εξαντλούσαν τον χρόνο των δελτίων ειδήσεων με ατελείωτες επαναλήψεις των ιδίων σκηνών. 
 
Ίσως για να εμπεδώσουμε τι θα συμβεί, σε όποιον απειλεί την μακαριότητα του διδύμου.. Μετά ακολούθησε το θέμα της ξανθής Μαρίας των Ρομά. Άντε πάλι από την αρχή, φωτογραφίες, σχόλια έγινε παγκόσμιο θέμα. Ενημερωθήκαμε για τον τρόπο της ζωής τους τα σπίτια τους κλπ. Κράτησε αρκετές ημέρες και τζίφος το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια είχαμε την δολοφονία των δύο νέων και τον σοβαρό τραυματισμό του τρίτου. Πάλι από την αρχή. Με δόσεις μας έδιναν τα διάφορα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής. Θολά όλα και χωρίς στοιχεία, διάρκειας δευτερολέπτων και πάλι συνεχείς επαναλήψεις, μέχρι εξοντώσεως ημών των τηλεθεατών. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων καταναλώνουν ώρες ατέλειωτες στα κανάλια, με συνεχείς αντεγκλήσεις και δεκάρικους λόγους πατριωτισμού, κάνοντας το μαύρο άσπρο. 
 
Συνωστισμός από το πρωί όλοι στην σειρά, μέχρι αργά το βράδυ. Την ημέρα της συζήτησης στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ομιλητές αγόρευαν σε άδεια αίθουσα, μόνο στην ψηφοφορία έδωσαν το παρόν όλοι. «Να έχουμε και τον νού μας δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει». Με όλα όσα ανέφερα, τα κανάλια εξασφαλίζουν ανέξοδο πρόγραμμα και κέρδη από διαφημίσεις. Εδώ θα κάνω μία παρένθεση. (Δύο αστέρες της ΝΔ η κ. Βούλτεψη και ο κ. Ντινόπουλος, στις καθημερινές εμφανίσεις τους, με την εριστικότητα, την προκλητικότητα, την ειρωνεία, και τον λαϊκισμό, πιστεύω βλάπτουν το κόμμα). Δημοσιογράφοι και πολιτικοί με την βοήθεια των μέσων, προσπαθούν και τα καταφέρνουν, να επιτύχουν την αποβλάκωση του κοινού. 
 
Θυμηθείτε όσοι έχετε μνήμη. Πόσον καιρό δεν μας έχουν δείξει τι συμβαίνει στην Συρία; Τι στην Ισπανία στην Ιταλία στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία κλπ. Δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε, να μην αντιγράφουμε. Η κυβέρνηση παραχώρησε στους μεγάλους καναλάρχες, όχι και στους μικρούς, τις πολύ ακριβές ψηφιακές συχνότητες, ευγνωμονούσα για τις αποδοτικές υπηρεσίες που της προσέφεραν. Τα χρήματα που θα μπορούσαν να πάρουν με διαγωνισμό ανάθεσης για ενοικίαση ή πώληση θα έκλειναν πολλές τρύπες. Ο κ. Σαμαράς μήπως τα χάρισε από την περιουσία του; «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» λέει ο λαός. Την δουλειά του να κάνει και να έχει την υποστήριξή τους. Σημειωτέον στην ψηφοφορία του νόμου, απουσίασε ο Καραμανλής κι ο Γιωργάκης είπε όχι. Τέταρτο στήριγμα είναι οι δυνάμεις καταστολής. Χρήματα για κοινωνικές παροχές δεν υπάρχουν. Για τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό των ανδρών των ΜΑΤ διαθέτουμε. 
 
Ποιος τολμάει να διαδηλώσει; Ποιος μπορεί να κατεβεί στους δρόμους. Θα φάει το ξύλο την αρκούδας και θα δηλητηριάσει τους πνεύμονες του από τα χημικά. Και οι αστυφύλακες δέρνουν, για μην χάσουν τον πενιχρό μισθό με τον οποίο η πολιτεία τους αμείβει. Ακόμη και οι παρελάσεις των εθνικών εορτών, γίνονται πίσω από κάγκελα, με θεατές αστυνομικούς και με τον λαό σε απόσταση ασφαλείας. Γιατί δεν επιτρέπουν στους πολίτες να δείξουν την αγάπη τους πρώτα στα στρατευμένα νιάτα και δεύτερον στην πολιτική ηγεσία; Εκτός αν μας πουν, πως από σεμνότητα δεν θέλουν να δεχθούν τις θερμές εκδηλώσεις και την αγάπη των πολιτών, για την συνέπεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. 
 
Το σύνταγμα έχει γίνει κουρελού. Περνούν σχέδια νόμων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό δεν είναι παράνομο, αλλά πρέπει να γίνεται σε πολύ σοβαρές καταστάσεις και να ψηφίζονται από την βουλή, εντός 40 ημερών. Γίνεται αυτό; δεν γνωρίζουμε. Αλώστε ο πρόεδρος υπογράφει τα πάντα, ακόμη κι αν μερικά έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣΤΕ και τους συνταγματολόγους. Παράδειγμα το χαράτσι, εφεύρεση Βενιζέλου του Μέγα. Η συμπεριφορά του προέδρου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Για όσους έχουν μνήμη, όταν μετά την εκλογή του τον Δεκέμβριο του 2004, η πρόεδρος της βουλής κ. Ψαρούδα Μπενάκη, στο λογύδριο που του απηύθυνε, του είπε πως επί των ημερών του «τα σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν». Δεν ρώτησε τον λόγο, δεν ενοχλήθηκε. Γιατί; Μείωση κυριαρχίας σημαίνει απώλεια εδαφών. Μήπως από τότε γνώριζε μαζί με τους πολιτικούς την σημερινή κατάσταση; ή μας περιμένει κάτι χειρότερο; 
 
Απόρησα τότε με την στάση του και πιστεύω πως μαζί με μένα, πολλοί άλλοι ενήμεροι πολίτες. Πάντως δεν έπρεπε να το δεχθεί και να το αφήσει να περάσει απαρατήρητο. Ας ερμηνεύσει ο κάθε ένας την σημερινή στάση του, ως προς την τήρηση του συντάγματος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε, ποιο είναι το έτερο άκρο και αν θα έχει κι αυτό την τύχη της Χρυσής αυγής, για την οποία μας διαβεβαίωσαν ότι ήταν το πρώτο. Ο Πρωθυπουργός δοκίμασε τις δυνάμεις του, πρώτα στην κατάργηση των συλλαλητηρίων διά της βίας. Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και τέλος την διάλυση της Χρυσής αυγής. Όλα του πήγαν καλά και σχετικά εύκολα. Τι θα τον εμποδίσει να γίνει περισσότερο σκληρός μαζί με τον επίσης ανάλγητο αντιπρόεδρο; όποιο εμπόδιο βρεθεί μπροστά τους θα το ισοπεδώσουν. Ποιο θα είναι το έτερο άκρο; Όποιο κόμμα έχει δημοσκοπικά άνοδο. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβγαλαν απ’ την μέση την χρυσή αυγή. Υπερφορολόγηση στους μη έχοντες κυρίως. Και θα περάσουμε πάλι τον Χειμώνα χωρίς πετρέλαιο, γιατί λένε πως δεν μπορούν να ελέγξουν το λαθρεμπόριο. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν; Μάλλον το δεύτερο. Αν δεν μπορούν, τότε είναι ανίκανοι και να πάνε σπίτια τους. Αν δεν θέλουν, ο κάθε ένας ας σκεφθεί τους λόγους. 
 
Οι διορισμοί δίνουν και παίρνουν, βολεύοντας μη εκλεγέντα στελέχη, κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Καϊλη εκλεγείσα στην Θεσσαλονίκη, (την θέση της πήρε ο Βενιζέλος) ανέλαβε το κέντρο ερευνών ισότητας. Ο κ. Έξαρχος διοικητής στον ΕΛΓΑ. Ο κ. Λιντζέρης πρόεδρος του ΕΟΦ. Ο κ. Τόλκας διευθύνον σύμβουλος του ΕΣΥΠ. Ο κ. Σπηλιόπουλος (την έδρα του οποίου κατέλαβε ο Παπανδρέου) πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κ. Βούρος διευθυντής του κρατικού θεάτρου βορείου Ελλάδος. Στον ΟΛΠ παραμένει ο κ. Ανωμερίτης καθώς και στο ΙΚΑ ο κ. Σπυρόπουλος παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γιαννακόπουλος στην επιτροπή εποπτείας κι ελέγχου παιγνίων. Ο κ. Αγγελούδης στον ΟΛΘ. Ο κ. Β. Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον οργανισμό οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης. Και τέλος ο γνωστός πρώην και πολύ αγαπητός υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Παπουτσής, αντιπρόσωπος μας στην παγκόσμια τράπεζα. Αν από τα στοιχεία που συγκέντρωσα είναι όλοι στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνετε πόσοι είναι της ΝΔ. 
 
Σας κούρασα, μα θέλω να καταλάβετε κάτι που έχω γράψει επανειλημμένως. Δεν αλλάζουν με τίποτα. Παρ’ όλη την κρίση, αυτοί το βιολί τους. Μην ελπίζετε σωτηρία, δεν πρόκειται να μας την δώσουν. Πάνω απ’ όλα οι καρέκλες τους. Σε άλλο άρθρο θα γράψω για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τώρα θα κάνω μια μικρή εξαίρεση, γιατί δένει με προηγούμενο θέμα. Πως το ΚΚΕ και με ποιο δικαίωμα πούλησε τον 902 με την συχνότητα, που άνηκε στο κράτος; Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι πως το έκανε με την άδεια της κυβέρνησης, η οποία είχε την πρόθεση να παραχωρήσει και στους άλλους, όπως γράφω στην αρχή. Εδώ ένα πάρα πάνω, που ήταν κανάλι αντικυβερνητικό και αρνητικό προς το γκουβέρνο, γλύτωσε τον έλεγχο. Το ποιος τον αγόρασε, σίγουρα όχι κάποιος φτωχός. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που η αγορά έγινε από εταιρία off Shore. Αν ο αγοραστής είναι κυβερνητικός, θα πούνε εμείς δεν τον γνωρίζαμε. Οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών είναι απρόσωποι. Και τώρα τα δικά σας συμπεράσματα και την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου. Με τις υγείες και τις φρούδες ελπίδες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...