Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Όρκος και ιεράρχες.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταίως με τα θέματα της θρησκείας και την συμπεριφορά των πολιτικών της αριστεράς και μάλιστα του προέδρου της, γιατί δεν θρησκεύεται και δεν δίνει όρκο. Κανείς δεν σκέπτεται πόσοι ορκισμένοι πολιτικοί είναι επίορκοι και ο όρκος τον οποίον έδωσαν, καμία δέσμευση δεν τους δημιούργησε. Κάθε τόσο οι Ιεράρχες της εκκλησίας μας, αρέσκονται να επεμβαίνουν στις αποφάσεις της πολιτείας, στην ψήφιση των διαφόρων νόμων και γενικά σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητος τους. Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κύριος Ιερώνυμος είναι συνετός, χαμηλών τόνων και αποφεύγει τις συγκρούσεις με την πολιτεία και καλώς πράττει. Ο πρώην και νυν Μακαριστός Χριστόδουλος ως πρώτος διδάξας, παρέδωσε την σκυτάλη στον άγιο Θεσσαλονίκης κύριο Άνθιμο για να συνεχίσει τις προστριβές και την δημιουργία προβλημάτων στο έργο της κυβέρνησης. Τελευταίως προσετέθη κι ο άγιος Πειραιώς κύριος Σεραφείμ. Είναι και άλλοι, αλλά αναφέρω τους μαχητικότερους.
 
Επειδή επικαλούνται την Αγία γραφή, τις εντολές και τους κανόνες της, θα προσπαθήσω να τους θυμίσω κάποιους από αυτούς, για να δούμε ποιοί τους παραβιάζουν. (α) Για τον όρκο. Η εντολή από την διδασκαλία του Ιησού, «μη ομόσαι όλως, μήτε εν τω ουρανώ,  ότι θρόνος εστί του Θεού, μήτε εν τη γη ότι υποπόδιον εστί των ποδών αυτού, μήτε εν τη κεφαλή σου ομόσης ότι ου δύνασαι μίαν τρίχα λευκήν η μέλαινα ποιήσαι. Έστω δε ο λόγος υμών ναί ναί, και ού ού.» Κατά Ματθαίον Ε.34. Πως λοιπόν ορκίζουν βουλευτές και υπουργούς, ενώ πολλοί εξ αυτών είναι επίορκοι και κανείς δεν ενοχλείται γι αυτό. Όρκος στον στρατό, στα δικαστήρια κλπ; (β) Για τις εξουσίες. Ο απόστολος Παύλος γράφει «πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω, ου γαρ εστίν εξουσία ει μη υπό του Θεού, αι δε ούσαι υπό του Θεού τεταγμέναι εισίν. Προς Ρωμαίους ΙΓ.1» «Υπομίμνησκε αυτούς αρχαίς και εξουσίαις υποτάσεσθαι, πειθαρχείν. Προς Τίτον Γ.1»

 Ο Ιησούς Χριστός έμπροσθεν του Πιλάτου είπε «ούκ είχες εξουσίαν ουδεμίαν κατ’ εμού ει μη ην σοί δεδομένον άνωθεν. Ιωάννης ΙΘ 11» Και μη ξεχνάμε «απόδοτε ούν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τώ Θεώ. Ματθαίος ΚΒ 21». Αυτά ως προς την υπακοήν στις εξουσίες. Ας μη μας λένε ότι για τις παρεμβάσεις τους δεσμεύονται από τους κανόνες της Αγίας Γραφής, διότι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπολογίζουν και αγνοούν τις αποφάσεις της εκλεγμένης εξουσίας και δυστυχώς παρασύρουν το ποίμνιο, το οποίο δεν γνωρίζει τους κανόνες του Χριστιανισμού, εκτός από τους τύπους, που έχει επιτρέψει το Ιερατείο προς ίδιον όφελος. Η γλώσσα του κειμένου είναι σε πολλούς ίσως άγνωστη. Είναι όμως η γλώσσα του πρωτοτύπου και έκανα την αντιγραφή από το βιβλίο της Καινής Διαθήκης των εκδόσεων της Ζωής, γιατί ενδεχομένως κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν. Αν έγραφα από μετάφραση θα ήταν κατανοητό, αλλά θα με αμφισβητούσαν. Γράφω  και τα σχετικά εδάφια κι όποιος θέλει ας βεβαιωθεί, αν έχει το βιβλίο κι αν το έχει διαβάσει ποτέ.


   Το σύνταγμα της Ελλάδος δεν υποχρεώνει έναν πρωθυπουργό να είναι κατά δήλωσην Χ.Ο αλλά να το τηρεί μαζί με τους νόμους του κράτους. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και τροφή των αφελών. Δεν υποστηρίζω κόμμα, όπως πολλοί καλοθελητές θα σπεύσουν να βγάλουν συμπέρασμα. Δεν υπάρχει Μεσσίας στο πολιτικό μας σύστημα, που να μπορέσει να ελέγξει το τεράστιο χρέος και να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ της νέας αλλαγής. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι να τον πολεμήσουν με πολιτικά επιχειρήματα, όχι με θρησκευτικά και με την βοήθεια της εκκλησίας. Αυτή ας φροντίσει για τις ψυχές μας, αυτό είναι το καθήκον της και όχι η διαχείριση των πολιτειακών. Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, την εκκλησία και στα παρακλάδια τους. «Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη».

8 σχόλια:

  1. _______________./\.
    _____________ >___<
    _____________Ѽ./ Ѽ
    ___________;->( ɕѼ Ҩ .
    ___________@.♥ '(█) ♥ *$
    ________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥*
    _______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█)
    ____________>o*oѼ @.<
    _________o`Ѽ Q Ѽ Q Ѽ~@'
    ______♥.'Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @-.)'*
    ____Ѽ o (█) @ *Ѽ ɕҨ ‘♥ *(█)’Ѽ
    __________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ
    _______@.♥ '*Q ♥ *(█), @.♥ '*
    ___.♥' @ _ ɕ♥ _.-'~♥-. @ ´(♥)`-*.o
    __.(█)* ♥ ..-' (Ѽ) o *.(Ѽ) 0 *(█)`)
    _________(Ѽ ) '-._♥__(Ѽ)@
    ____;--♥' ♥Ҩ 0‘(Ѽ) Q o *♥ * Ѽ ♥
    ___ * (Ѽ). ♥ * .Q.~ ♥- ♥Ҩ.0() Q ♥*'.
    _(█)* ♥ *‘ o * ♥ _(█)Q~ ♥Ҩ _Ѽ♥_(█)
    _____________▓▓▓▓▓
    __________ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓__________ ¡Feliz. Año. Nuevo!
    Espero que que el año que comienza sea un año lleno de éxitos.
    B. E. S. O. S... ★MaRiBeL★

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...