Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Παρακολουθήσαμε σε γνωστή εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού την συζήτηση του νομοσχεδίου, για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες. Οι συνήθως απείθαρχοι ως προς τους κανόνες συζητήσεως ομιλητές προσπάθησαν, άλλοι μεν να μας πείσουν ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει, άλλοι πως όχι. Το εντυπωσιακό το είπε πρώην υπουργός του κυβερνώντος κόμματος, ότι ήταν προεκλογική δέσμευση και πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεν μας είπε όμως προς ποίον ήταν η δέσμευση, γιατί πιστεύω πως ήταν το τελευταίο ζήτημα που απασχολούσε τους ψηφοφόρους των τελευταίων εκλογών.

Όλοι γνωρίζουμε πως το μεγάλο και καυτό πρόβλημα της χώρας μας είναι το οικονομικό κι αυτό πρωτίστως μας απασχολεί. Η κυβέρνηση όμως έδωσε προτεραιότητα στις εξεταστικές επιτροπές, στον νέο εκλογικό νόμο, στις συγχωνεύσεις των δήμων και στο θέμα των μεταναστών. Είναι πραγματικό το πρόβλημα, αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο. Όλ’ αυτά τα θέματα είναι για ν’ αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα καυτά προβλήματα της επικαιρότητος. Άλλες ήταν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση και γι αυτές την ψήφισε ο λαός. Αυτές οι δεσμεύσεις παραμερίστηκαν, γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και συζητάμε το θέμα της ιθαγένειας. Να λυθούν πρώτα όλα τα μεγάλα προβλήματα και μετά έχουν τον χρόνο να λύσουν κι αυτό. 

Το μόνο που μπορεί να τους ενδιαφέρει από αυτό το θέμα, είναι ότι θα προστεθούν ψηφοφόροι στην δύναμη του κόμματος, από την ευγνωμοσύνη αυτών που θα ευεργετηθούν. Το πρόβλημα των μεταναστών είναι μεγάλο και δεν πρέπει να δοθούν πρόχειρες λύσεις. Το ότι θα πάρουν κάποιοι Ελληνική ιθαγένεια, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν Έλληνες. Κι ακόμη ότι θα τους αποδεχθεί η Ελληνική κοινωνία. Καλώς η κακώς η αύξηση της εγκληματικότητας στην χώρα μας, έχει συνδεθεί με την ανεξέλεγκτη εισροή των μεταναστών. Άλλες ενέργειες πρέπει να γίνουν. Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν αφού ερωτηθεί και η γνώμη του Ελληνικού λαού. Αυτός θα ζήσει μαζί τους, αυτός έχει ήδη διαμορφώσει γνώμη από την μέχρι τώρα συμβίωση.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/4/10 09:26

    Την πιθανοτητα να δινουνε την ιθαγενεια , μονο σε οσους περασουν καποια τεστ που θα αφορουσαν την Ελληνικη ιστορια οπως και την Ελληνικη γλωσσα, αφου βεβαια πληρουν και καποιες αλλες προυποθεσεις (π.χ. να εχουν τουλαχιστον 10 ετη συνεχομενα στην χωρα μας , να μην εχουν προβληματα με τον νομο , να ειναι φορολογικα ενημεροι κλπ ), πως την κρινετε?
    Βασιλης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/10 17:14

    Αγαπητέ Βασίλη. Π. Η μόνη χώρα που έχει κατορθώσει να αφομοιώνει τις διάφορες φυλές μεταναστών, είναι οι ηνωμένες πολιτείες. Κι εκεί παρ’ όλο που μέχρι πρότινος μιλούσαν όλοι Αγγλικά, που είναι η επίσημη γλώσσα, τελευταίως τα Ισπανικά κοντεύουν να ξεπεράσουν τα αγγλικά γιατί τα μιλούν οι μετανάστες της νοτίου Αμερικής. Αυτό το λέω γιατί η πατριωτική συνείδηση καλλιεργείται περισσότερο από την οικογένεια και όχι από το σχολείο. Δεν φτάνει να γνωρίζεις ιστορία, την οποία αγνοούν άλλωστε και οι Ελληνόπαιδες. Πρέπει να περάσουν αρκετές γενεές, να φύγουν οι παλαιοί για να διαμορφώσουν συνείδηση οι νεότεροι. Η δική μου η γενιά έζησε τον εμφύλιο. Όσοι έχασαν ανθρώπους η έκαναν εξορία, έζησαν βασανιστήρια, έχουν ακόμη μέσα τους το ίδιο μίσος. Πόσα χρόνια έχουν περάσει; Και τελευταίο το θέμα του θρησκεύματος. Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν το πρόβλημα της θρησκευτικής μαντίλας. Κοπέλες που έχουν γεννηθεί εκεί και από μόρφωση έχουν φτάσει στο πανεπιστήμιο, θέλουν να την φορούν. Γιατί; Ασφαλώς τους το επιβάλουν οι οικογένειές τους. Μόνον η πολύχρονη παραμονή σ’ έναν τόπο δημιουργεί αφομοίωση, δεν είναι απλό το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...