Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ιερώνυμος. Το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει απαλλοτριωθεί.

«Ιερώνυμος: Το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει χαθεί».

Μηνύματα σε Ιεράρχες που πολιτικολογούν αλλά και στην πολιτεία ότι το 96% της εκκλησιαστικής περιουσία έχει απαλλοτριωθεί απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην εισαγωγική του ομιλία, την Τρίτη (05/10), στην ολομέλεια της ιεραρχίας. "Όταν εμείς οι Ιεράρχες πολιτικολογούμε ή καλλιεργούμε εντάσεις και υποθάλπουμε ιδεολογικές αντιπαλότητες είναι βέβαιο ότι αυτό εντέλει διευκολύνει το παιγνίδι της πόλωσης και αυτούς πού την επιθυμούν και την εκμεταλλεύονται αλλά υπονομεύει ουσιαστικά την προσπάθειά μας.

Ο λαός περιμένει από εμάς νηφαλιότητα και ειρηνοποιό παρουσία. Όχι θορυβώδη αλλά αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρών θεμάτων πού μας συνέχουν και μας απασχολούν όλους. Άλλο χύνω τό αίμα μου για την πατρίδα όταν χρειαστεί και άλλο ευκαίρως –ακαίρως προβάλλω μία εικόνα της Εκκλησίας ωσάν να είναι θεσμός προσόμοιος του στρατού ή των κομματικών παρατάξεων", είπε ο αρχιεπίσκοπος. Αυτή η τοποθέτηση του κ. Ιερώνυμου φέρεται να έχει αποδέκτη τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα από άμβωνα επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στο μακεδονικό, αλλά και τη θέσπιση της κάρτας του πολίτη, κατηγορώντας ευθέως τον αρχιεπίσκοπο για αφωνία και τον πρωθυπουργό, για αφελληνισμό και υποταγή στην παγκοσμιοποίηση. 

Ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: "Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει ξοδευτεί άλλοτε για αγαθοεργίες αλλά και πολλές φορές εξανεμιζόμενο ή απαλοτριούμενο. Μήπως είναι καιρός να γίνει μία σοβαρή ενδελεχής μελέτη ώστε να γνωρίζουμε τι και πως αξιοποιήθηκε και τι χάθηκε; Και, κυρίως, να σκεφθούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι πρέπει να κάνουμε με το εναπομείναν 4%. Να μελετήσουμε πώς είναι δυνατόν να το αξιοποιήσουμε όχι απλώς ως κερδοφόρα επένδυση αλλά με κριτήρια ορθολογικά και επιστημονικά και με απώτερο σκοπό τη διακονία του πλησίον και την αλληλέγγυα στάση προς την πολιτειακή και εθνική ευαισθησία στα προβλήματα του χειμαζόμενου λαού μας". 

Από το blog Cosmo gr.

2 σχόλια:

  1. Να έχεις όμορφη Κυριακή σου εύχομαι Γιώργο...
    Και μιά υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τον πάω με χίλια" τον αρχιεπίσκοπο μας.
    Επιτέλους αποκτήσαμε μια νηφάλια και ήρεμη φωνή από την οποία μπορείς να ακούσεις πέντε-έξι λογικές κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...