Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Το σημερινό δράμα της Ελλάδος.

Η πατρίδα μας είναι γνωστόν πως βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τι όμως κάνουμε γι αυτό; Πρώτα οι πολιτικοί και ακολούθως οι πολίτες; Η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως έχει λύσεις για όλα. Αυτά βέβαια τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές και από τις δύο πλευρές, ανάλογα με την θέση που βρίσκονται, χωρίς ποτέ να τα εφαρμόζουν όταν έρχονται στην εξουσία. Είναι πρόσφατες οι υποσχέσεις του σημερινού πρωθυπουργού προ των τελευταίων εκλογών. Τι έκανε από τις υποσχέσεις του; Η μεγάλη ευθύνη της σημερινής καταστάσεως, βαρύνει κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα, που διαχειρίζονται πολλά χρόνια την εξουσία. Αντί να κάνουν κοινές προσπάθειες να βρεθούν λύσεις, αναλώνονται σε αλληλοκατηγορίες για το ποιός έχει μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει συνεχώς. Φέρεται σαν να είναι ηγέτης μιάς ισχυρής χώρας κι όχι χρεοκοπημένης. Συμμετέχει σε διεθνή Φόρα για την σωτηρία του πλανήτη, από την αύξηση της θερμοκρασίας και όχι για την δική μας σωτηρία. Προεδρεύει στις συναντήσεις των μελών της σοσιαλιστικής διεθνούς, της οποίας είναι πρόεδρος. Πόσο ωφελείτε η χώρα από’ όλ αυτά; μάλλον τα κάνει για την δική του διεθνή προβολή. Προσφάτως τον βράβευσαν στην Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο. Ποιοί; αυτοί που μας δανείζουν με υψηλούς τόκους και φυσικά θα έχουν τεράστια κέρδη. Μήπως γι αυτό τον βράβευσαν; Έκαναν περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων. Έβαλαν φόρους στα ποτά, τσιγάρα, και καύσιμα. Αύξησαν τον ΦΠΑ. Όλα τα μέτρα ήταν για τις αδύνατες οικονομικά τάξεις. Οι έχοντες θα πληρώσουν του χρόνου με τα τεκμήρια και βλέπουμε. 

Στις δηλώσεις πόθεν έσχες κάποιων βουλευτών, διαβάσαμε τις πισίνες ως δεξαμενές κολύμβησης. Είναι νέος όρος, ίσως γιατί στον νόμο περί τεκμηρίων αναφέρονται πισίνες, οπότε έτσι δεν αποτελούν τεκμήριο. Μόνοι τους τον έφτιαξαν, έκαναν και το παράθυρο διαφυγής. Κάποιους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου που έπιασε το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή, στην αρχή έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα και μετά όπως συμβαίνει πάντα, το θέμα παραπέμφθηκε στις Ελληνικές καλένδες. Βασίζονται στην αμνημοσύνη του λαού. Σχεδόν παντού έγιναν περικοπές. Οι εθνοπατέρες ενώ στην αρχή δήλωσαν κάποια συμμετοχή, μετά το πήραν πίσω. Κάνουν εξεταστικές επιτροπές για να φανατίζουν τους οπαδούς, αποτέλεσμα δεν βγαίνει, αυτοί όμως πληρώνονται έξτρα και αδρά, από τα χρήματα που δεν μας περισσεύουν. Μήπως θα τιμωρηθεί κανείς; Αλλά κι αν αυτό συμβεί θα επιστραφούν οι μίζες; Αν παρακολουθήσουμε το κανάλι της βουλής θα δούμε πως οι κάμερες εστιάζουν συνεχώς στους ομιλητές. Δεν δείχνουν την αίθουσα γιατί είναι άδεια. 

Αυτό δεν συμβαίνει μόνον στα θερινά τμήματα που είναι λίγοι. Και στην ολομέλεια το ίδιο γίνεται. Γιατί να πληρώνονται στις εξεταστικές; Δεν είναι μέρος των καθηκόντων τους; Ποιο είναι το όφελος για τον λαό; Είμαστε σε παραμονές περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Μαζική συμμετοχή πολιτικών στα παράθυρα των βραδινών δελτίων ειδήσεων. Εκεί είναι το βήμα της Ελληνικής πολιτείας. Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ προς τους δημοσιογράφους της τηλεοράσεως, να πάψουν να λειτουργούν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Τα κανάλια πάνε τον κόσμο εκεί που θέλουν. Γιατί αυτές οι εκλογές να έχουν κομματικό χαρακτήρα; Κανείς δεν πρέπει να ψηφίσει κομματικό υποψήφιο. Να ψηφιστούν ανεξάρτητοι. Τι έχουμε να χάσουμε, μήπως τόσα χρόνια από τους κομματικούς δημοτικούς άρχοντες έχουμε δει κανένα καλό, εκτός από χρέη; Αυτή θα είναι μια καλή ενέργεια των ψηφοφόρων, να μην λειτουργήσουν ως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, αλ’ ως σκεπτόμενοι πολίτες. 

Το σκίτσο είναι του Μέντη Μποσταντζόγλου, του γνωστού «ΜΠΟΣΤ».

1 σχόλιο:

  1. Καλή εβδομάδα Γιώργο!!!!!
    "Τα κανάλια πάνε τον κόσμο εκεί που θέλουν".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...