Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή να μην μας τρελάνουν.

Πριν από αρκετές ημέρες ακούσαμε δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως. Θέλω να κάνω κάποια σχόλια που δεν μπόρεσα να κάνω τότε. Ο κ. πρόεδρος μας είπε πως κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένη και ο αντιπρόεδρος, πως όλοι μαζί τα φάγαμε. Μόνο μα..άκες δεν μας είπαν, που θα ήταν περισσότερο ακριβές, αφού δεχθήκαμε και τα δύο αδιαμαρτύρητα. Θα προσθέσω κι ένα τρίτο που μπορεί να φαίνεται άσχετο, μα θα τα αναλύσω όλα χωριστά.

Η εκκλησία της Ελλάδος, στις Κυριακάτικες λειτουργίες, μέσω των αρχιερέων και ιερέων, κάνει δεήσεις υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους. Αυτό το έχουμε συνηθίσει και δεν μας κάνει εντύπωση. Έχουν όμως κάποια σχέση όλα μεταξύ τους κι ας τα πάρουμε ένα ένα χωριστά. Κύριε πρόεδρε αν είμαστε μία χώρα διεφθαρμένη, εσείς τι ρόλο παίζετε; Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί την ακεραιότητά σας, αλλά το να ηγείσθε διεφθαρμένων δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Καλόν θα ήταν κύριε πρόεδρε να μας προσδιορίσετε χρονικά πότε το καταλάβατε; Πρό των εκλογών όταν μας είπατε «τα λεφτά υπάρχουν» η μετά όταν δεν τα βρήκατε; Πάντως εμείς δεν τα πήραμε και το γνωρίζετε, γι αυτό κάνατε τις εξεταστικές επιτροπές για την διαλεύκανση των σκανδάλων, δεν έγιναν για μας. 

Για συναδέλφους σας στην βουλή έγιναν και δεν μπορεί να τις κάνατε χωρίς λόγο, κάποια στοιχεία θα υπήρχαν, ασχέτως αν δεν βγήκε τίποτα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Κι εσείς κύριε αντιπρόεδρε από πού βγάζετε το συμπέρασμα πως όλοι μαζί τα φάγαμε; Αν μετρήσουμε τις κοιλιές μας θα βρούμε μια τεράστια διαφορά. Οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και της ΓΣΕΕ ήταν και είναι κατά πλειοψηφία μέλη του κόμματός σας. Αρκετοί αμοίφθησαν με βουλευτική και υπουργική θέση. Για ποιες υπηρεσίες έτυχαν αυτής της τιμής και ποιοι τους ψήφιζαν τόσα χρόνια; Μήπως οι διορισμένοι από άλλα κόμματα; Άλλωστε αυτούς προσπαθείτε να σώσετε τώρα γιατί είναι δικοί σας κι όχι αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Αυτούς ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ονομάσει «ρετιρέ». Πως λοιπόν κύριε αντιπρόεδρε τα φάγαμε μαζί; Το δημόσιο είναι προβληματικό και υπερχρεωμένο κι όχι οι ιδιώτες. Σημειωτέον ότι σε μία χώρα, πλούτο παράγουν οι πραγματικά εργαζόμενοι. 

Εργάτες, αγρότες, τεχνίτες, ναυτικοί κλπ. Οι καρεκλάτοι παράγουν γραφειοκρατία και λούφα. Και τώρα το τελευταίο. Είναι γνωστό πως οι Έλληνες είμαστε κατά συνθήκην θρησκευόμενοι, γι αυτό κι ο λόγος της εκκλησίας μετράει. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος και μαχητικός σεβασμιότατος άγιος Θεσσαλονίκης κύριος Άνθιμος, που έχει γνώμη για τα πάντα, θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί αφού εκείνος και οι συν αυτώ, μας αποκαλούν ευσεβείς. Τελικά τι είμαστε σεβασμιότατε, ευσεβείς η διεφθαρμένοι; Αν δέχεσθε το πρώτο θα πρέπει να μας υπερασπίσετε έναντι του προέδρου. Αν το δεύτερο θα πρέπει να μη μας λέτε πλέον ευσεβείς, αλλά ασεβείς, για την σωτηρία των οποίων προσεύχεσθε. Πολλά συμβαίνουν και λέγονται, μα περνούν απαρατήρητα και κυρίως ασχολίαστα. Να δούμε την τύχη του δικού μου σχολίου.

1 σχόλιο:

  1. Οπώς φαίνεται, ότι λέγεται πρίν τις εκλογές δεν ισχύει για το μετά.
    Μπορεί να υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για την αθέτηση των υποσχέσεων και εν μέρει να ευσταθούν, δεν παύει όμως να αισθανόμαστε όλοι ότι προδοθήκαμε.
    Μπορεί να μην είναι κολακευτικό για έναν πρωθυπουργό να λέει ότι ηγείται μιας διεφθαρμένης χώρας ,αλλά νομίζω ότι δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
    Ότι πλησιάσεις που να άπτεται των αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα κάνει …….τζίζ από την διαφθορά.
    Το θέμα είναι ότι σαν να άργησε κομματάκι να το αντιληφθεί ο πρωθυπουργός μας και το ανακάλυψε αφού ρίξαμε την ψήφο μας.
    Τώρα όσων αφορά τον σεβασμιότατο "άγιο"(πότε άγιασε αυτός και δεν το πήρα πρέφα;) Θεσσαλονίκης Άνθιμο(κατά κόσμον Διονύσιο Ρούσα) κ( νομίζω ότι δεν αξίζει να κουράζουμε τα δάκτυλα μας πάνω στα πλήκτρα γιατί μιλάμε για συντηρητικούρα του κ….α (Θεέ μου σχώρα με),που παίζει πολιτικά παιχνίδια, αξιοποιώντας την δημοσιότητα και την εξουσία που του παρέχει ο θρόνος.
    Καλλιεργεί τον ρατσισμό και τον εθνικισμό με τα εμετικά του κηρύγματα.
    Γιώργο μην μου πείς ότι περιμένεις από τον Διονύσιο Ρούσα να μας υπερασπιστεί έναντι του προέδρου γιατί θα κάνω χαρακίρι η γυναίκα (και δεν έχω και σπαθί και θα ταλαιπωρηθώ με το κουζινομάχαιρο).
    Τώρα για τα λεγόμενα του Πάγκαλου τι να πώ.
    Ενώ είναι έξυπνος πολιτικός ,συμπεριφέρεται πολλές φορές σαν χαζό παιδί χαρά γεμάτο.
    Άκου μαζί τα φάγαμε!
    Πότε καλέ καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και δεν το πήρα χαμπάρι.
    Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα θυμάμαι ότι φάγαμε στα "3 Αδέλφια" αλλά εγώ δεν πρόλαβα ούτε να το μυρίσω το κοντοσούβλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...