Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομική κατάσταση-άλυτο πρόβλημα.

Αγαπητοί μου αναγνώστες. Πρέπει να σας δώσω κάποια δικά μου στοιχεία σχετικά με το ποιόν μου, τους λόγους που γράφω και τον τρόπο που διαμορφώνω το ύφος των κειμένων μου. Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους, αλλά άρχισα να γράφω πριν από πέντε χρόνια, αρχικώς με μικρά άρθρα σε εφημερίδες (Καθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Νέα Εστία κλπ) είδα πως είχα ένα καλό αποτέλεσμα τότε πέρασα στο διαδίκτυο και παρέμεινα σ’ αυτό. Βασικό θέμα των κειμένων μου είναι η κριτική της πολιτικής, της εκάστοτε κυβερνήσεως. Μέχρι στιγμής, δεν έχω τοποθετηθεί πολιτικά σε κάποιο κόμμα, δεν θέλω επ’ ουδενί λόγω να γίνω οπαδός, διότι αυτό θα με κάνει να αυτολογοκρίνομαι ή να είμαι υποχρεωμένος ν’ απολογούμαι σε περίπτωση λάθους μου. Ο σκοπός μου είναι να τονίζω τα κακώς κείμενα των πολιτικών μας, να αφυπνίζω τις συνειδήσεις, να ενεργοποιώ το πνεύμα των αναγνωστών μου, που το έχουν απενεργοποιήσει οι καλλικέλαδοι αστέρες των καναλιών, για λογαριασμό των εργοδοτών τους κι ως εκ τούτου την ελευθερία κινήσεως των πολιτικών, δι ίδιον όφελος.

Εκμεταλλεύονται την αμνημοσύνη που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των απλών συμπατριωτών μας κι ενισχύουν την τάση τους για ομαδοποίηση ποδοσφαιρικού τύπου. Κάποιοι φίλοι κι αναγνώστες, μου ζητούν να υποδείξω λύση. Δεν θέλω να το κάνω. Δεν την έχω, δεν υπάρχει σίγουρη, αλλά θέλω ν’ αλλάξουν νοοτροπία κι όχι όπως τους έχουν μάθει μέχρι σήμερα, γιατί αυτό είναι λάθος. Προσπαθώ να τους κάνω να σκεφθούν, να θυμηθούν τα ψέματα που κατά καιρούς έχουν ακούσει. Τα σκάνδαλα και τον υπέρμετρο πλουτισμό διασήμων λαοπλάνων και δημαγωγών πολιτικών. Τους λόγους που μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση, ακόμη κι ότι μας έχουν χαρακτηρίσει συνενόχους στο φαγοπότι κι ότι πολλούς εξ ημών μας έχουν πείσει γι αυτό. Η απόδειξη είναι ότι τους ξαναψηφίσαμε κι αντί να τους ζητήσουμε ευθύνες, βάλαμε το κεφάλι κάτω κι ενώ αυτοί μας μαστιγώνουν μέχρι εξαθλιώσεως, για να πληρώσουμε τα χρέη από τα κλεμμένα, εμείς τους θερμοπαρακαλούμε να μας επιτρέψουν να τα δώσουμε με δόσεις. 

Με λίγα λόγια έχουμε αποδεχθεί την ευθύνη κι αντί να ζητήσουμε να φέρουν τα κλεμμένα πίσω, χρεώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να πληρώσουν τα δικά μας λάθη. Τα αναγκάζουμε να μεταναστεύσουν κι όσα μείνουν, να ζήσουν ως σκλάβοι, σε ότι από τον δημόσιο πλούτο θα έχει αγορασθεί από σύγχρονους ξένους αποικιοκράτες, δίπλα στους ξένους μετανάστες, που πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που τους μάζεψαν σε τόσο μεγάλο αριθμό. Να είναι δηλαδή αυτά τα παιδιά μια μειοψηφία στον τόπο που γεννήθηκαν. Αυτή είναι η κληρονομιά που τους αφήνουμε. Αν δεν αισθανόμαστε ντροπή γι αυτό, τότε πράγματι ο τράχηλός μας υπομένει ζυγόν και μάλιστα βαρύ. Δεν νομίζετε πως μια από τις μεγάλες προκλήσεις της σημερινής κυβέρνησης, είναι ότι επιτρέπει στον ευτραφή Ευάγγελο να κάνει δηλώσεις στους πεινασμένους συμπολίτες μας, που τρώνε καθημερινώς στα συσσίτια και να ζητά υπομονή από τους πάσχοντας, ποιος; ο χορτάτος. 

Τόσο μας υπολογίζουν αυτός κι αυτοί, «αιδώς Αργείοι» μαζέψτε τον και η εμφάνιση παίζει ρόλο. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν. Απευθύνονται σε δούλους υπό ζυγόν, το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε. Πάψτε να είστε οπαδοί, έτσι μας θέλουν, ανοίξτε τα μάτια κι αποδεσμευτείτε από τον οπαδισμό, είναι μόνο για το ποδόσφαιρο, όχι για τις τύχες μας. Έχετε προσέξει πως εκτός απ’ το κέντρο, ακόμη και στις απόμακρες συνοικίες ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια τα ενεχυροδανειστήρια; Έχουν βάλει και διαφημίσεις στην TV για να μην τους ψάχνουμε. Σε λίγο κι αυτοί θα ζητήσουν ν’ ανακηρυχθούν εθνικοί ευεργέτες, γιατί σώζουν τον λαό από την πείνα. Ή μήπως πιστεύετε πως έπιασε υστερία τους Έλληνες να ξεφορτωθούν ότι χρυσό έχουν, για να τον ανταλλάξουν με πολύτιμα ευρώ, μήπως κι ο χρυσός χάσει την αξία του μπροστά στο καταπληκτικό αυτό νόμισμα, που με τόσον κόπο κι αγώνα ο μεγάλος ΣΗΜΙΤΗΣ το έκανε κτήμα μας και δι αυτού να μπούμε οι πτωχοί και καταφρονεμένοι στο κλαμπ των πλουσίων της Ευρώπης. 

Αυτό θεωρήθηκε πρόοδος, που έπρεπε να δούμε το αποτέλεσμα για να καταλάβουμε την αξία της. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Είναι ακριβό, μα τώρα δεν είμαστε ανατολίτες, είμαστε Ευρωπαίοι. Θα μου πείτε πως είμαι σκληρός μα πρέπει να αφυπνίσω με τις μικρές μου δυνάμεις όσους μπορέσω κι αυτοί άλλους κι άλλους, ώστε τελικώς να τολμήσουν μία εκ βάθρων αλλαγή. Ναι, ν’ αποβάλουν τον φόβο και να πάψουν να ψηφίζουν γνωστά ονόματα και γόνους επωνύμων κι επαγγελματιών της πολιτικής. Ψηφίστε όταν μας δοθεί η ευκαιρία, νέους και άφθαρτους υποψηφίους πολιτικούς και κόμματα. Δώστε την ευκαιρία σε νέες δυνάμεις να προσπαθήσουν. Στο κάτω της γραφής χειρότερα απ’ ότι είμαστε δεν γίνεται να μας πάνε. Κι απ’ αυτούς που έχουμε, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα, δεν έχουν να μας δώσουν, μόνον να μας πάρουν. Ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή, αυτή είναι η θέση μας. Αν δεν προσπαθήσουμε θα μας πάρουν και τα λίγα που έχουν απομείνει. 

Και τώρα κάποιες προτάσεις που ζητάτε. Πρέπει μόνοι μας να πάρουμε μέτρα αντίστασης και να μην περιμένουμε θαύματα από μεσσίες. Ψηφίσαμε τον Γιώργο που μας είπε ψέματα, μετά τον Αντώνη που είπε περισσότερα. Απορρίψαμε τον Κώστα, αργά μεν, μα μας είπε την αλήθεια. Τι κάνουμε τώρα; Να ψηφίσουμε όποιον μας τάξει τα λιγότερα ή και καθόλου. Έχουμε ευθύνη που διαλέξαμε δύο φορές το ψέμα, δυστυχώς μας αρέσει. Τι μπορεί να επισπεύσει τις εκλογές; οι πορείες και τα συλλαλητήρια δεν απέδωσαν, γιατί είναι καλά οργανωμένες οι δυνάμεις καταστολής και οι προβοκάτορες. Προτείνω αυτό που λέμε παθητική και σιωπηρή αντίσταση. Σταματήστε όλοι να παίζετε ότι έχει ο ΟΠΑΠ. Λαχεία, προπό, λόττο τζόκερ, στοίχημα ιππόδρομο κι ότι άλλο διαθέτει αυτός ο αμαρτωλός οργανισμός. Σταματήστε το κάπνισμα (δύσκολο έ;) μην ξοδεύετε βενζίνη, μην ταξιδεύετε, μην πίνετε εισαγόμενα ποτά σε κέντρα πολυτελείας ή στο σπίτι σας. 

Μην αγοράζετε τίποτα περιττό και εισαγόμενο. Σε όλ’ αυτά πληρώνουμε φόρους βλακείας. Όταν στερηθεί το σπάταλο κράτος αυτούς τους φόρους, θα πιάσει πανικός τους βασανιστές μας. Ακόμη σκληρότερο αλλά και πιο αποτελεσματικό θα ήταν να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι. Όλοι όμως. Σε πόσους θα κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, σε όλους; δεν θα το κάνει, γιατί θα μείνει από μετρητά. Μην αγοράζετε αυτοκίνητα, ψηφιακές τηλεοράσεις, μην πάτε διακοπές. Θα δυσκολευτούμε, μα ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα θα μας τα κόψουν όλα, όσο δεν προβάλουμε αντίσταση. Ξοδεύετε μόνο για είδη πρώτης ανάγκης. Στερηθείτε δεν πειράζει, πρέπει να κάνουμε κάποιο είδος αντίστασης. Για να κάνεις ομελέτα, πρέπει να σπάσεις αυγά. Αυτό δεν αντιμετωπίζετε με ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Βλέπετε τους ταγούς μας, δεν κόβουν τίποτα. Δεν απολύουν, παρά την απαίτηση της τρόικας. 

Τα καλόπαιδά τους στην Βουλή, έχουν υψηλότερους μισθούς από τους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και δικαστικούς. Κράτος δικαίου μας λένε και συνεχώς περικοπές και νέους φόρους. Τώρα που βλέπουν πως δεν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια. Το κεραμίδι της φαμίλιας. Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, αυτό που τους νοιάζει είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Και τα κόμματα της διηρημένης αριστεράς βολεμένα στις θέσεις της αντιπολίτευσης. Παρουσία στα κανάλια και στις εξεταστικές επιτροπές. Κρατικοδίαιτα είναι κι αυτά, ας ομιλούν από διαφορετικές θέσεις. Στα θέματα των απολύσεων των χαρισματικά διορισμένων δημοσίων υπαλλήλων και της προστασίας των λαθρομεταναστών, τηρούν την ίδια γραμμή με τα αστικά κόμματα. Αυτήν την λύση προτείνω, αν λείψουν από το κράτος αυτά τα έσοδα πόσο θα κρατήσει; Θα μου πείτε τι θα γίνουμε εμείς; Στην χειρότερη περίπτωση ότι θα γίνουμε και τώρα, με το μαρτύριο της σταγόνας. 

Αν παρουσιαστεί κάποιος νέος χαρισματικός ηγέτης θα μπορέσει να σταθεί μόνον αν έχει στήριξη από μεγάλη οικονομική δύναμη, άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως κανείς; Αν βρεθεί, θα πούμε δεν τον ξέρουμε, δεν μας τον έδειξε η τηλεόραση, δεν μας τον είπε ο Πρετεντέρης και λυπάμαι, διότι θα κάνουμε το ίδιο λάθος, θα βάλουμε τους δοκιμασμένους κι αποτυχημένους, με την ελπίδα να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι. Άλλα μέχρι να μάθουν εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό. Σκεφθείτε, προβληματιστείτε και τολμήστε. Αυτός πιστεύω πως πρέπει να είναι ο ρόλος της σωστής αρθρογραφίας. Πρέπει ανιδιοτελώς να προτρέπει, να θυμίζει, να αφυπνίζει κι αν θέλετε, η επιλογή να είναι δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...