Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αναγνώριση των δικών μας λαθών.

Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να κάνουμε έναν απολογισμό, πόση συμμετοχή έχουμε στην σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας και ως εκ τούτου στην δική μας. Είναι εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη στους πολιτικούς και την έχουν πραγματικά, αλλά κι εμείς δεν είμαστε ανεύθυνοι, διότι όχι μόνον επιτρέψαμε, αλλά διευκολύναμε την εξέλιξη των γεγονότων. Όλα έγιναν με σχέδιο. Δεν μπορεί να ήταν τίποτα τυχαίο κι άρχισε πριν πολλά χρόνια, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Η λεγόμενη δεξιά, πολλά χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας, δεν μας πέρασε ποτέ απ’ το νου γιατί αναγνώρισε το ΚΚΕ και το έκανε κοινοβουλευτικό κόμμα.  Το πνεύμα της αριστεράς ήταν γενικά κυρίαρχο στην σκέψη του κόσμου, παρ’ όλο που έχασε τον εμφύλιο και παρ’ όλο που πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την νοοτροπία. Την πληρώσαμε με εκατόμβες νεκρών και μάλιστα στην πλειοψηφία νέων ανθρώπων στην παραγωγική ηλικία. Καταστροφή της υπαίθρου, διάλυση χωριών και κωμοπόλεων της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και ότι άλλο συντηρεί ένα κράτος. 

Ο τότε πολιτικός Καραμανλής δημιούργησε μια νέα αστική τάξη και ήταν δύσκολο να κάνεις τους αγρότες βιομηχανικούς εργάτες και μερικώς το κατάφερε. Σιγά σιγά με την μέθοδο της αντιπαροχής ο κόσμος χώθηκε στα κλουβιά των πολυκατοικιών και οι παλαιοί θα θυμούνται πως πουλούσανε τα χωράφια στα χωριά τους, για να πάρουν θυρωρεία στις νεόδμητες πολυκατοικίες κι έγιναν αστοί. Οι πολιτικοί διόριζαν στο δημόσιο χωριανούς τους για να έχουν τον έλεγχο. Η αριστερά ίσως από βλακεία ή από υποχρέωση για την αναγνώριση και την εξασφάλιση του ελληνικού κοινοβουλίου και τις παροχές του, διέδιναν πως όταν καταλάβουν την εξουσία θα έπαιρναν τα σπίτια των αστών και θα τα έδιναν στους φτωχούς, ήταν και το πιο παλαιό σύνθημά τους. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Καραμανλής. Ο αστός δεν κάνει επανάσταση, δεν χάνει τις βολές του. Αυτή είναι η δουλειά των προλεταρίων, τους οποίους ήλεγχε γιατί ήταν λίγοι. Με την φοβέρα αυτή, τον ψήφιζαν όλοι. Η δεξιά κράτησε την εξουσία πάντως αρκετό χρονικό διάστημα. Περιέργως τότε έφερε στην Ελλάδα τον δεύτερο Παπανδρέου και τον διόρισε στην τράπεζα της Ελλάδος. Μετά ανακατεύθηκε στην πολιτική. Κάπου χάλασε το πράγμα και με την ανοησία και την αρχομανία των πολιτικών και του θρόνου, φτάσαμε στην δικτατορία. Πρωτοστάτης στην κόντρα με τον θρόνο ο πρώτος Παπανδρέου. Αν και φανατικός βασιλικός πήρε τον τίτλο του γέρου της δημοκρατίας. Ουδέν αναληθέστερον. 

Οι μεγάλοι πολιτικοί φυλακίστηκαν, μεταξύ αυτών κι ο έτερος Παπανδρέου, γιατί είχε την φήμη του Τροτσκιστή. Εδώ πολύ ξεχνούν ότι ήταν ο μόνος που πήραν οι Αμερικανοί. Τους τον παρέδωσε η χούντα. Κάτι λέει αυτό, αλλά ποτέ δεν αξιολογήθηκε σωστά. Ακολούθησε το πολυτεχνείο. Τι έγινε τότε; Απλώς αλλάξαμε δικτάτορα. Αντί του Παπαδόπουλου ο Ιωαννίδης. Μύθος πως έπεσε η χούντα. Το πολυτεχνείο έγινε στις 17/11/73 και η χούντα έπεσε στις 24/7/74 με το πραξικόπημα στην Κύπρο. Στην Αθήνα δεν μάτωσε ρουθούνι, οι Κύπριοι την πλήρωσαν. Αυτόν τον μύθο πολλοί τον αξιοποίησαν, έγιναν πολιτικοί, θησαύρισαν, έφτιαξαν το μέλλον τους, κυρίως οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ που πολλοί απ’ αυτούς τότε φοιτητές, δεν χρειάστηκε ούτε να πάρουν το πτυχίο τους. Το πρώτο τους μέλημα ήταν να γίνουν κάτοικοι των βορείων προαστίων. Κανείς μας δεν ήθελε να τα προσέξει αυτά. Πιστεύαμε αυτά που μας έλεγαν κι όχι αυτά που βλέπαμε. Αυτό κράτησε χρόνια και συντηρήθηκε από τα ΜΜΕ τόσο καλά που αποβλακωθήκαμε τελείως. Η ΝΔ βλέποντας πως η μέθοδος του ΠΑΣΟΚ έπιανε στον λαό, προσπάθησε να πασοκοποιηθεί, μα δεν τους έβγαινε, γιατί ήταν άλλης σχολής και δεν είχαν τον μεγάλο δάσκαλο, τον ιδρυτή του Σοσιαλιστικού κόμματος. 

Το σπουδαίο είναι πως τον ψήφιζαν και στήριζαν οι αριστεροί ψηφοφόροι, πιστεύοντας πως είναι δικός τους. ‘Όχι όμως το ΚΚΕ. Πόσο αριστερός μπορεί να ήταν ένας άνθρωπος, που η Αμερικανική πολιτεία τον σπούδασε στο Harvard στο Μit και στο Berkeley. Όσοι έχουν ακουστά αυτά τα πανεπιστήμια, γνωρίζουν πως μόνον σοσιαλιστές δεν βγάζουν, αντίθετα ηγέτες προτεκτοράτων, κοσμοκρατορικών καθεστώτων. Στο πρώτο έχει σπουδάσει κι ο σημερινός πρωθυπουργός. 
Παρένθεση. Σε μια ιστορική ομιλία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τονίσει:
"Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια" Τελικά η ιστορία τον διέψευσε, το ΠΑΣΟΚ χαρίστηκε από τους Γερμανούς στον Σημίτη, κληρονομήθηκε από τον γιο του Γιώργο και τεμαχίζεται επί Βενιζέλου… Μετά την εκλογική συντριβή του 2012, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου τεμαχίστηκε σε αυτό του Λοβέρδου, του Παπουτσή, του Ραγκούση. Ιδρύθηκε η Κοινωνική Συμφωνία, υπάρχει πάντα η Αριστερή Πρωτοβουλία. Ενώ το εκσυγχρονιστικό όπως πάντα φώλιασε στην εξουσία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το θέλανε όλοι, αλλά κανείς δεν το έβρισκε στην κάλπη στις προηγούμενες εκλογές. Επανέρχομαι μετά την παρένθεση. Μικρή διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνεργασία με το ΚΚΕ και παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. 

Το βρώμικο 89. Έτσι το ονόμασαν οι καθαροί!! Έξαλλοι οι αριστεροί ψηφοφόροι. Είναι δυνατόν ο Ανδρέας; Ο άσπιλος ο αμόλυντος ο Τροτσκιστής; Ποτέ!!! Καμία σχέση με τον Κοσκωτά, με την τράπεζα Κρήτης. Και το ΚΚΕ τι κάνει; συνεργασία με την επάρατο; Θα μου πείτε και σήμερα ο Βενιζέλος δεν κάνει συνεργασία με την επάρατο; Άλλες εποχές. Αθώος ο Ανδρέας, κανείς δεν πρόσεξε πως το δικαστήριο τον αθώωσε επτά προς έξη. Το μισό αμφέβαλε. Ποιος κοιτάει τέτοια ψιλά γράμματα. Την πλήρωσε ο Τσοβόλας. Πάλι ο Ανδρέας στα πράγματα, θρίαμβος της δημοκρατίας. Ακολούθησε η ασθένειά του, ο έρωτας και ο γάμος με την αεροσυνοδό, τα δανεικά για το κωλόσπιτο που είπε ο Γιαννόπουλος, και το τέλος του. Και τώρα η σειρά του Σημίτη. Ο κ. καθηγητής, ο νοικοκύρης, ο λογιστής, ο έμπιστος των αστών, μικρών και μεγάλων. Τότε οργανώθηκε η φούσκα του χρηματιστηρίου. Πολύ χρήμα άλλαξε χέρια. Με τις υποσχέσεις περί εύκολου κέρδους με τα μετοχοδάνεια του Παπαντωνίου. Έφυγαν περιουσίες και οικονομίες χιλιάδων νοικοκυριών. Ποιος την πλήρωσε; Ο Νεονάκης μόνο. Ποιος τον θυμάται τώρα; Ακολούθησαν τα θαύματα, Greek stastics, Goldman sach, μάθαμε Αγγλική ορολογία, είσοδος στην ΟΝΕ είμαστε ισότιμοι Ευρωπαίοι πλέον, Χα χα! Ακολουθούν τα υποβρύχια (βλέπε σήμερα Τσοχατζόπουλος) Siemens, Μαντέλης, Τσουκάτος. Ο θρίαμβος του σοσιαλισμού και των μαϊμού σοσιαλιστών. 

Σημίτης τέλος. Η σειρά του Καραμανλή, του εξολοθρευτή των νταβατζήδων. Εκεί είχαμε την εθνική υπερηφάνεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την Αγιοσύνη της μονής του Βατοπεδίου. Οι αρπαχτές δεν μας έλειψαν ποτέ. Εδώ με την ευλογία του ηγουμένου Εφραίμ και του υπασπιστού αυτού, Αρσενίου. Τρείς εξεταστικές επιτροπές 2008-2010-2011 μεγάλα ονόματα. Δρύς, Μπασιάκος Δούκας, Κοντός. Από κοντά η κυρία Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος και σύζυγος υπουργού, κανόνιζε τα συμβόλαια για τις αγορές της ιεράς μονής !!! Να μην μακρηγορήσω άλλο. Το σκάνδαλο άρχισε το 2007 και τελείωσε το 2012. Είδατε κανέναν στο σκαμνί; Όχι! Άρχισε επί Καραμανλή και τελείωσε επί Παπανδρέου του 3ου. Και τα δύο κόμματα στο κόλπο. Όλοι αθώοι. Τώρα έχουμε τον τρίτο της οικογενείας Παπανδρέου, 44% του έδωσε ο λαός του κυρίου Πηλήκιου, ήρθε για να κλείσει την πόρτα να φέρει το τέλος, να φύγει μένοντας πίσω και ταξιδεύοντας ως νέος Φιλέας Φογκ…. 

Τι άλλο να πω; Ποιος τους ψήφιζε όλους αυτούς τόσα χρόνια; Κάποιοι λένε πως μας ψεκάζουν από αεροπλάνα για να μην θυμόμαστε. Όχι, μας ψεκάζουν από τα κανάλια της τηλεόρασης. Γίναμε Ζόμπι, δεν σκεπτόμαστε, μας πάνε όπου θέλουν, μας έκαναν τυφλούς οπαδούς, ποδοσφαιρικού τύπου. Πάνω απ’ όλα η ομάδα μας. Δεν έχουμε σκέψη κι άποψη, περιμένουμε να μας πει η Τρέμη κι ο Πρετεντέρης τι θα κάνουμε. Ο πρώτος Καραμανλής κι ο δεύτερος των Παπανδρέου, είπαμε πως ήταν ευφυείς. Ποιος μας είπε πως ο ανιψιός του πρώτου και ο γιός του δεύτερου ήταν το ίδιο; Ποιος μας είπε να βγάλουμε βουλευτές με το πρώτο τους γόνους Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη, Γεννηματά, Κεδίκογλου, Βαρβιτσιώτη; με ποια κριτήρια κρίναμε την αξία τους, εκτός του ονόματός τους; Γιατί δεχθήκαμε να πουλάμε την ψήφο μας για μια θέση στο δημόσιο ή για μια σύνταξη αναπηρίας μαϊμού. Κοιτάξαμε το ατομικό μας συμφέρον κι όχι το εθνικό. Αυτοί που κυβερνούν είναι από τα δικά μας σπλάχνα και γνωρίζουν τα τερτίπια του λαού κι ανάλογα φέρονται. Πόσοι κάθισαν στο σκαμνί στα τόσα χρόνια; Ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Παπαντρέου, ο Αθανασόπουλος με το σκάνδαλο του καλαμποκιού, ο Τσοχατζόπουλος τώρα και εν αναμονή ο Μαντέλης. 

Ο μέγας Κάρολος τι κάνει; Ποτέ δεν ζητήσαμε εξήγηση, γιατί η κ Μπενάκη 8/2/05 του είπε πως επί των ημερών του ως προέδρου, θα μειωθεί η Εθνική κυριαρχία; Τι γνώριζε και δεν μίλησε; Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ κι έκανε ένα δώρο στην ιδιωτική τηλεόραση, να μαζέψει όλες τις διαφημίσεις και να μην λένε τίποτα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο. Που βρίσκουν χρήματα οι επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσεως για τόσες διαφημίσεις; Κάτι κρύβεται επιμελώς. Ποιος πληρώνει; Κάποιον εξυπηρετούν. Δεν παράγουν πρόγραμμα, προβάλουν κονσέρβες από το παρελθόν. Κανένα κόμμα απ’ όσα είναι τόσα χρόνια στην βουλή, δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Κι ο Σύριζα που συγκεντρώνει προτιμήσεις, είναι γεμάτος με χρόνια κρατικοδίαιτα μέλη, από τον χώρο των συνδικαλιστών, των διαφωνούντων και μεταξύ τους αριστερών, και τους άστεγους του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Οι λεγόμενες συνιστώσες. Νέα κόμματα, άφθαρτους πολιτικούς, επιτυχημένους από τον χώρο της αγοράς του ιδιωτικού τομέα και από ανθρώπους του πνεύματος. Χρειάζεται Τιτάνια προσπάθεια και χρόνια φτώχιας και υπομονής. Τα δύο τελευταία θα τα περάσουμε και με τους παλαιούς, αλλά αν μείνουμε έτσι, με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, η Ελλάδα θα γίνει ή επαρχεία της Τουρκίας ή κομμάτια των ομόρων Βαλκανικών κρατών ή νέο Πακιστάν, ίσως με την ονομασία Eλλαδιστάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...