Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θρηνώ την Ελληνική δημοκρατία. Ζητιάνα στα σαλόνια των πλουσίων της Ευρώπης την κατάντησαν οι εθνοπατέρες μας, με τις αλλοπρόσαλλες και καταστροφικές επιλογές τους, στην οικονομία, στην κοινωνική πρόνοια, στην υγεία, στην ασφάλεια και το χειρότερο στην παιδεία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έχουν κάνει και στην εθνική άμυνα, όταν ο πρωθυπουργός μας λέει ότι κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία. Έχουν το θράσος και θέλουν να μας πείσουν ότι προσπαθούν να μας σώσουν από την καταστροφή. Αν είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση να παριστάνουν τους σωτήρες. Από πότε ο θύτης αγωνίζεται να σώσει το θύμα.

Εδώ έχουμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Αλλάζουμε και το νόημα των λέξεων. Ονομάζουμε την παραβατικότητα και την ατιμωρησία «δημοκρατική ελευθερία», τους χώρους παραγωγής μολότοφ και τρομοκρατίας «άσυλο», τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, σχολείων κλπ. «δημοκρατικά δικαιώματα» και το τελευταίο που μας πρόεκυψε πρόσφατα, την μίζα «χορηγία». Εδώ πρέπει οι φιλόλογοι να διορθώσουν τα λεξικά της γλώσσας μας. Ποδηγετείτε ο λαός διακαναλικά από τους αστέρες της δημοσιογραφίας και της τάχα ενημέρωσης, από τις επιτροπές των διαφόρων κακώς επονομαζομένων τηλεοπτικών παιχνιδιών, που οι διάφοροι αθυρόστομοι και θρασείς κριτές, γίνονται πρότυπα κυρίως των νέων τηλεθεατών. Έτσι αποπροσανατολίζεται ο λαός, δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, ελπίζει σε σωτήρες και θαυματοποιούς, και μόνον όταν πέσουν οι κεραμίδες στο κεφάλι του θα ψάχνει τις αιτίες. 

Έκαναν το δημόσιο έναν γίγαντα για να στεγάσει τους κομματικούς στρατούς, τους συνδικαλιστές βουλευτές και υπουργούς, να τους τιμήσει έτσι για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους εργαζόμενους (φυσικά του δημοσίου). Έδωσαν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στους εργαζόμενους στις προβληματικές εταιρείες του δημοσίου (όπου φυσικά εργάζονταν τα δικά τους παιδιά, γιατί στον ιδιωτικό τομέα όσοι έχασαν την εργασία τους πήγαν στο σπίτι τους) έτσι έκαναν και τα ταμεία προβληματικά. Κάποτε η χώρα μας είχε βιομηχανίες, όπως ΙΖΟΛΑ ΠΙΤΣΟΣ ΕΣΚΙΜΟ PIRELI ELCO ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ κασμίρια 3 ΔΔΔ ΛΑΝΑΡΑΣ NISSAN στον Βόλο GM στην Θεσσαλονίκη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ στην Ελευσίνα, ναυπηγοεπισκευαστική στο Πέραμα και πολλές άλλες. Τι έγιναν όλες αυτές; μη μας πούν το τετριμμένο, έφταιγε το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία, γιατί αυτά λένε οι παλαιοημερολογίτες του Περισσού. Ακόμη και τα κηπευτικά στο τραπέζι μας είναι εισαγόμενα. 

Τι παράγει η δική μας γή; Καιρός είναι να πεί κάποιος την αλήθεια και φυσικά δεν διεκδικώ αυτόν τον ρόλο. Είναι δουλειά των ανθρώπων του πνεύματος, των διανοουμένων, των πανεπιστημιακών, των δικαστών των επιτυχημένων επαγγελματιών και όποιων άλλων μπορούν και θέλουν να προσφέρουν για την σωτηρία του τόπου. Από τους πολιτικούς δεν πρέπει να ελπίζουμε, τουλάχιστον από αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Όταν γκρεμίζεται ένα σπίτι δεν χρησιμοποιούμε τα παλαιά υλικά, τα πετάμε για μπάζα και παίρνουμε νέα. Λίγοι αν μείνουν θα είναι σαν την μαγιά που φουσκώνει την ζύμη. Όπως διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια τύχη πρέπει να έχουν κι αυτοί. Είναι μοναδική ευκαιρία με τις δημοτικές εκλογές, που πλησιάζουν, να πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του. Καμία ψήφο σε δήμαρχο που έχει κομματικό χρίσμα. Ψήφο σε ανθρώπους που τους ανέδειξε η αξία τους στην ζωή και όχι σε κόμμα. Όχι φανατισμούς, με ανθρώπινη λογική. Αντιδράστε, όχι λογική υπάκουων αμνών προς σφαγήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...