Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι λόγοι που φτάσαμε στον γκρεμό.

Η σημερινή κατάσταση της χώρας μας όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι τραγική. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται εθελοτυφλεί. Κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος της, τον χρόνο που θα περάσει μέχρι να φανούν πολλά ακόμη που επιμελώς αποκρύπτονται, με την πολύ καλή επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και με ότι μας σερβίρουν τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Θυμηθείτε το πώς αρχίσαμε με τα τρία δεν του κ. πρωθυπουργού και που φτάσαμε. Σήμερα κάτι αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται ο κόσμος και περιέργως άρχισε μια ασυνήθιστη αντίσταση με το «δεν πληρώνω». Είναι μία μορφή απρόσμενης συμπεριφοράς, χωρίς τα γνωστά επεισόδια των διαδηλώσεων, που το αποτέλεσμά τους ήταν οι εμπρησμοί, οι καταστροφές των καταστημάτων, οι συμπλοκές με την αστυνομία και το αίμα στις κάμερες. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για το πώς κυβερνιέται σήμερα η χώρα, έχει μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών. Επί τριάντα ολόκληρα χρόνια ο πολιτικός μας κόσμος έκτιζε ένα μοντέλο ανάπτυξης σε σαθρό έδαφος. Ακόμη και για όσους δεν το είχαν καταλάβει, όταν έσκασε η φούσκα έπρεπε να γίνει αντιληπτό. Τώρα τι κάναμε; Αφού κατέρρευσε το κτίριο, αναθέσαμε στους ίδιους μηχανικούς να το ξαναχτίσουν, με τους ίδιους μηχανισμούς και με τα υλικά της κατεδάφισης.

Ποιός συνετός άνθρωπος θα έκτιζε το νέο σπίτι του μ’ αυτόν τον τρόπο; Απορίας άξιον. Επέβαλαν περικοπές και στερήσεις στις αδύνατες κοινωνικά τάξεις λες κι αυτές ήταν η αιτία του προβλήματος. Στους εαυτούς τους έδωσαν αυξήσεις. Βόλεψαν στην βουλή δικά τους παιδιά, με προνομιακούς όρους μισθοδοσίας, διακομματικά βέβαια. Δεν εξαιρώ κανένα κόμμα. Δεν κατήργησαν περιττούς οργανισμούς, με μόνα μέτρα κάποιες περικοπές επιδομάτων του τύπου εγκαίρου προσελεύσεως. Έκαναν την εξεταστική επιτροπή για την SIEMENS, είπαν τα μεγάλα λόγια «θα λάμψη η αλήθεια, θα ματώσουμε κλπ». Συνεδρίαζαν ένδεκα μήνες και μας είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα. Εκμεταλλεύτηκαν μετά την κατάληψη της νομικής και οι παραθυράτοι δημοσιογράφοι, ανέλαβαν να κλείσουν το θέμα. Και να σκευθούμε πως πήραν έξτρα αμοιβές για ολ’ αυτά. Ποιός ο λόγος να πληρώσουμε; για να ενισχύσουμε κι άλλο το εισόδημά τους; Η λαϊκή σοφία λέει «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε την γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του». 

Αυτό έπρεπε να το σκευθούμε πριν τις εκλογές. Μπορεί να μην υπήρχε άλλη λύση, μα έπρεπε να την βρούμε. Στο σημείο αυτό θα κάνω μία αναφορά στο παρελθόν, επειδή οι Έλληνες είμαστε ανιστόρητοι αλλά και αμνήμονες. Η γενιά του πολέμου, και της Γερμανικής κατοχής, όσοι ζούμε ακόμη και δεν τα έχουμε χαμένα, να φρεσκάρουμε την μνήμη μας. Ο πατριάρχης της οικογενείας Παπανδρέου, ο κακώς επονομαζόμενος «γέρος της δημοκρατίας» ήταν ο πρώτος διδάξας τον λαϊκισμό και το ψέμα. Οι εν ζωή αριστεροί κάτι πρέπει να θυμάστε από εκείνη την εποχή. Το παρατσούκλι του ήταν «παπατζής» και ο μεγαλύτερος σκιτσογράφος της εποχής, ο πρύτανης της ελληνικής γελοιογραφίας Φωκίων Δημητριάδης, τον σκιτσάριζε στην εφημερίδα Τα Νέα, με έναν ανεμόμυλο στην μύτη, γιατί γύριζε πάντα εκεί που φυσούσε ο άνεμος. Ήταν βαθύς αντικομουνιστής, δεξιός και συντηρητικός κι όμως είπε τότε το περίφημο «πιστεύομεν και στην λαοκρατίαν». Υποστήριζε τον θρόνο ο οποίος του έδωσε δύναμη. 

¨Έκανε τον ανένδοτο, επειδή ο νεαρός τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν του έδινε το υπουργείο εθνικής αμύνης, προκειμένου να μην καλύψει τον υιό του Ανδρέα, που τον κατηγορούσαν για την υπόθεση ασπίδα. Γνωρίζω τι με περιμένει μα τολμώ να τα γράψω, γιατί τα έζησα κι αυτή είναι η ιστορία. Η γραμμένη από ιστορικούς και τις τότε εφημερίδες κι όχι των κατοπινών πληρωμένων κονδηλοφόρων. Μετά ακολούθησε ο κληρονόμος Ανδρέας. Συνθήματά του!!! «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ» «ΔΉΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΟΚ» «ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ» «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ» «ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ». Τίποτα δεν έκανε απ’ όλ’ αυτά. Αντίθετα έγινε δύο φορές πρόεδρος της ΕΟΚ, πήρε τα πακέτα Delors που σπαταλήθηκαν χωρίς να γίνουν παραγωγικά έργα. Στις 17/10/85 διέγραψε διαφωνούντες με την πολιτική του κορυφαίους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ΠΑΣΟΚ και μέλη της ΓΣΕΕ. 

Στις 30/10/85 με απόφαση του ειρηνοδικείου Αθηνών «εκπαραθυρώνεται» η νόμιμη διοίκηση της ΓΣΕΕ και με νέα απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών ορίζεται διοίκηση υπό τον έλεγχο της ΠΑΣΚΕ. Υπουργός εργασίας; Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Από τότε άρχισε η ίδρυση του κομματικού κράτους, με τις αθρόες προσλήψεις διαπιστευμένων οπαδών, οι οποίοι ψήφιζαν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Πρόεδροι της ΓΣΕΕ και μέλη του ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα 1) Γιώργος Ραυτόπουλος 2) Λάμπρος Κανελλόπουλος 3) Χρήστος Πρωτόπαπας 4) Χρήστος Πολυζογόπουλος 5) Γιάννης Παναγόπουλος. Της ΑΔΕΔΥ 1) Γιάννης Κουτσούκος 2) Σπύρος Παπασπύρου. Της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 1) Δημήτρης Πιπεριάς 2) Νίκος Φωτόπουλος. Της ΟΤΟΕ 1) Χρήστος Πρωτόπαπας 2) Δημήτρης Κουσελάς. Της OME ΟΤΕ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημερινός του ΙΚΑ. Της ΠΟΕ ΟΔΥ 1) Ανδρέας Μακρυπίδης. Των Ασφαλιστικών ταμείων 1) Γιώργος Κουτρουμάνης. Αρκετά πρόσωπα, ας μην προσθέσω άλλα. Σας θυμίζουν τίποτα αυτά τα ονόματα; Όσοι έχουν ασθενή μνήμη ας μάθουν πόσοι είναι σήμερα βουλευτές και υπουργοί. 

Έτσι έλεγξε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Ποιό κόμμα λοιπόν έκανε αυτό το δημόσιο γίγαντα; Κανένας στην κορυφή από τον ιδιωτικό τομέα. Σοσιαλιστές αριστεροί με υψωμένη την γροθιά. Αριστερά συνθήματα και δεξιές τσέπες. Όλοι βολεμένοι σε εργασίες που ούτε παρών δεν έδιναν. Διορισμένοι σε διοικητικά συμβούλια, επιτροπές, κοινωνικοποιήσεις προβληματικών επιχειρήσεων, από τότε άρχισε το πάρτυ. Γνωστή η περίπτωση από δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα για τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μαυράκη. Είπε τότε ο Ανδρέας, «είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια». Χόρτασαν χρήμα. Δημόσιο και ΔΕΚΟ ο ισχυρός βραχίονας τους η ΓΣΣΕ και κατ’ επέκτασην του κόμματος. Οι συνδικαλιστές με την δύναμη που απέκτησαν σταδιακά, άρχισαν να συγκυβερνούν. Αυτοί επέβαλαν τον κ. Σημίτη πρωθυπουργό, μα όταν θέλησε ν’ αλλάξει το ασφαλιστικό με τον νόμο Γιαννίτση, για να μην φτάσουμε στο σημερινό χάλι, του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια κι έκανε πίσω. 

Ήρθε μετά ο κ. Καραμανλής (ανιψιός). Πίστευε ο αφελής πως θα κάνει την επανίδρυση του κράτους. Τα πόστα και τις θέσεις κλειδιά όμως, τα είχε όλα το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το γνώριζε; το πίστευε; Ποιος ξέρει. Πάει κι αυτός. Το κόμμα του η ΝΔ, πίστευε πως μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ και να κυβερνά χρόνια. Αμ δε!! Και ήρθε η σειρά του σημερινού ιπτάμενου πρωθυπουργού, του τότε ονομαζόμενου Γιωργάκη. Πάλι με την στήριξη των συνδικαλιστών. Γιατί άραγε προτιμήθηκε έναντι του συνυποψήφιου του; Ίσως για τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας που διαθέτει. Κάθε φορά που γυρίζει από τα ταξίδια του, μας φέρνει και καινούριο μνημόνιο. Ακολούθησε κι αυτός την δοκιμασμένη οικογενειακή παράδοση. Πόσα έταξε και πόσα έκανε. Όσοι θέλετε να τα θυμηθείτε δείτε το video που ακολουθεί. Μας είπε πως δεν γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας. Όμως παντού υπήρχαν δικοί του. Στο υπουργείο οικονομικών, στο γενικό λογιστήριο του κράτους, στην στατιστική υπηρεσία, στην τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας ο πρόεδρος κ. Προβόπουλος τον είχε ενημερώσει. Πως δεν ήξερε; Κι αν δεν ήξερε ας μάθαινε, πως έταζε; Μετά μας είπε πως ηγείται μιας χώρας διεφθαρμένων. Πολύ κολακευτικό για τον ίδιο. 

Η κυβέρνησή του είναι από την γενιά των γνωστών παλαιών πολιτικών, άρα έχουν ενεργό συμμετοχή στην κατεδάφιση. Κάποιοι νέοι που είναι από την παρέα του, όλοι μαζί λειτουργούν σαν μη κυβερνητική οργάνωση. Από ποιούς θα έλθει η σωτηρία; Θρησκευτικά και θαυματουργά προσκυνήματα, έχει πολλά η Ελλάδα. Να καταφύγουμε σ’ αυτά; ιδού το ερώτημα. Μέχρι εδώ τα κατάφερε με τους αδυνάτους. Τώρα όμως με τις συντεχνίες του δημοσίου και των ΔΕΚΟ; Με την δύναμη που απέκτησαν, λειτουργούν όπως οι πραιτοριανοί των Ρωμαίων αυτοκρατόρων και οι γενίτσαροι των Οθωμανών σουλτάνων. Ανέβαζαν και κατέβαζαν αυτοκράτορες και σουλτάνους. Να δούμε αν θα τα βγάλει πέρα. Μετά ακολουθούν οι ισχυροί σύλλογοι των επιστημόνων. Ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ. Ο κ. υπουργός υγείας πέρασε εύκολα από το υπουργείο εργασίας, γιατί είχε τους συνδικαλιστές. Τώρα όμως με το θέμα της υγείας, άρχισαν τα δύσκολα. 

Αν βγούν και οι αγρότες στους δρόμους, τότε τι κάνουμε; Μόνο νέες προσλήψεις και παραχώρηση ιθαγενείας σε μετανάστες, για να έχουμε τις ψήφους τους στις επόμενες εκλογές. Οι ψηφοφόροι του άλλου μεγάλου κόμματος θα κάνουν αποχή αηδιασμένοι από την ανικανότητα του πολιτικού κατεστημένου, οπότε όλα γίνονται εύκολα για την συνεχεία. Το μόνο δύσκολο είναι η ανυπακοή των πολιτών. Χρόνια τώρα έμαθαν στην ατιμωρησία και στην μη εφαρμογή των νόμων. Αυτός ήταν ο λόγος που πάρα πολλοί σας ψήφιζαν. Αυτό είναι κύριε πρόεδρε το κληροδότημα του πατέρα σας, όχι μόνον η πρωθυπουργία. Εκείνος το εξέθρεψε, εσείς να του επιβάλετε τον ρόλο που πρέπει να έχει. Μπορείτε; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...