Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Ελληνικής δημοκρατίας.

Με όλον τον σεβασμό που έχω, όπως φυσικά όλοι οι Έλληνες προς τον θεσμό και το αξίωμά σας, θέλω να αναφερθώ στα γεγονότα που συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά ήταν απαράδεκτα και θλιβερά, τα οποία όμως μπορούσατε να είχατε αποφύγει. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σας είχε ενημερώσει πως η κατάσταση δεν ήταν ήρεμη. Παρ’ όλ’ αυτά αποφασίσατε να πάτε, νομίζω πιστεύοντας πως ο κόσμος θα σεβαστεί το πρόσωπό σας. Κύριε πρόεδρε, δεν έχετε αντιληφθεί πως οι αντιπρόσωποι του έθνους και κυρίως οι της κυβερνητικής παρατάξεως, από την οποία άλλωστε κι εσείς προέρχεσθε, δεν τολμούν να κάνουν δημόσια εμφάνιση; Δεν έχετε καταλάβει πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει πια την εμπιστοσύνη του λαού, τον οποίον σεις εκπροσωπείτε; Θυμόσαστε στην μακρά πολιτική σταδιοδρομία σας, μια τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη να συνοδεύει τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης; Μήπως δεν έχετε σωστή αντίληψη της πραγματικής κατάστασης του λαού; Ομιλείτε για θυσίες που κάνει. Δεν είναι έτσι.

Υποχρεώνεται να τις κάνει με απειλές και νόμους τους οποίους ονομάζει «χαράτσια». Θα γνωρίζετε φαντάζομαι τι σημαίνει χαράτσι στην γλώσσα των Οθωμανών κατακτητών του λαού μας. Ποτέ δεν θα ονόμαζε έτσι την θυσία. Νομίζετε πως δεν αγανακτεί με τις διάφορες σπατάλες της διοίκησης, όταν τον μαστίζει η ανεργία και η ανέχεια; Νομίζετε πως τα περήφανα γηρατειά, όπως αποκαλούσε ο ιδρυτής του τότε κόμματος σας, δεν υποφέρουν; Τι λέτε, κάνουν θυσίες με τις κομμένες μικροσυντάξεις όταν όλοι γνωρίζουν τι έγινε το άφθονο χρήμα που δόθηκε από την τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ; Δεν αγανάκτησαν με την παρωδία των εξεταστικών επιτροπών με τις αθωωτικές αποφάσεις; Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έγινε η προσβολή στον θεσμό και στο πρόσωπο σας. Ο πρωθυπουργός όμως πήγε στην Κρήτη να δεξιωθεί τους σοσιαλιστές και ν’ ασχοληθεί με την επαναστατική Άνοιξη των αράβων. 

‘Έσωσε εμάς και διαθέτει χρόνο και για εκείνους. Σκεφθήκατε πως είσαστε ίσως η τελευταία ελπίδα αυτού του λαού; Μπορεί να μην σας δίνει εξουσίες το κουτσουρεμένο σύνταγμα που έφτιαξε στα μέτρα του ο τότε αρχηγός σας. Τότε το ψηφίσατε. Σήμερα δεν σκέπτεσθαι κάποιο νομικό παράθυρο για την αποκατάσταση της ομαλότητας; Σας είπαν προδότη και δικαίως αγανακτήσατε. Μας είπατε όμως, πως στα δεκαπέντε χρόνια σας πολεμήσατε στα βουνά. Γεννηθήκατε στις 4/6/29. Μετά δεκαπέντε χρόνια ήταν 1944, άρα δεν είσαστε κληρωτός. Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί έφυγαν από την Ελλάδα. Πότε προλάβατε να πολεμήσετε και ποιόν εχθρό; Θα σας θυμίσω και κάποια άλλα γεγονότα, γιατί ίσως σας κεντρίσω να φροντίσετε την υστεροφημία σας. Το 1994 είσαστε ένας εκ των δανειστών του κ. Παπανδρέου για την αγορά της βίλας της αγράμπελης. Γιάννης Αλεξίου 10 εκατ. Θέμης Λαμπρινόπουλος 20 εκατ. Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκ. Γιώργος Κατσιφάρας 20 εκατ. Αντώνης Λιβάνης 30 εκατ. Κι εσείς κ. πρόεδρε 10 εκατ. Φυσικά δραχμές. (δημοσίευμα Ελευθεροτυπίας 3 Μαΐου 2003). 

Τότε έγινε μεγάλος σάλος με το πόθεν έσχες όλων κι ο αείμνηστος Γιαννόπουλος είπε «σιγά μη μας ρίξουν για το κωλόσπιτο». Μετά δεν δόθηκε καμία εξήγηση και το θέμα ξεχάστηκε, όπως και πολλά άλλα. Ούτως η άλλως ο λαός μας είναι αμνήμων κι όλοι οι πολιτικοί αδιαφορούν για το αν είναι γνωστό το παρελθόν τους. Το 1987 ως υπουργός εξωτερικών υπογράψατε την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, αφαιρέσατε τα συρματοπλέγματα κι επιτρέψατε την ανεξέλεγκτη κάθοδο των Αλβανών στην Ελλάδα. Οι συντοπίτες σας επιτίμησαν τότε. Η γνωστή προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ όμως αργότερα, φόρτωσε την ρετσινιά στον κ. Σαμαρά και την έχει μέχρι σήμερα. Και το τελευταίο κ. πρόεδρε. Όταν η κ. Μπενάκη ως πρόεδρος του κοινοβουλίου, σας ανακοίνωσε την εκλογή σας για το ανώτατο αξίωμα, είπε κάτι για το οποίο δεν μας δόθηκε τότε καμία εξήγηση. Μίλησε για «μείωση των εθνικών μας συνόρων και τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας». 

Δεν της ζητήσατε καμία εξήγηση, αντίθετα την ευχαριστήσατε θερμά και είπατε πως θα το κάνετε με αίσθημα ευθύνης. Πολλοί έχουμε ακόμη την απορία, χωρίς βέβαια να το θεωρούμε επιλήψιμο, αλλά και μη εξηγήσιμο. Μήπως είναι καιρός για κάτι τέτοιο, αλλά και για την απεμπλοκή του λαού μας απ αυτό το δόκανο των συμφωνιών με την τρόικα; Ακόμη και η δημοσιογραφική ομάδα του μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, τα εξαπτέρυγα του κόμματος, άλλαξαν γραμμή κατόπιν εντολής του αφανούς προϊσταμένου τους. Δεν σας συγκρίνω μαζί τους. Μήπως όμως είναι η σειρά σας, γιατί πολύ φοβούμαι πως στο τέλος θ’ αναγκαστείτε να σταματήσετε τις δημόσιες εμφανίσεις σας. 

Μετά τιμής. Tinios Blogger.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...