Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η κατεχόμενη Ελλάδα.

Από τις γενιές των δεκαετιών του 30 και του 40 όσοι είναι εν ζωή σήμερα, ξαναζούν μια δεύτερη κατοχή, ή οποία εξελίσσεται, μέχρι να φτάσει την τραγικότητα εκείνης της εποχής. Σήμερα όπως και τότε, δικοί μας άνθρωποι εφαρμόζουν συνθήκες, όχι λιτότητας όπως τις ονομάζουν, αλλά εξαθλίωσης. Η μόνη διαφορά που έχουν οι σημερινοί με τους τότε, είναι πως οι δυνάμεις κατοχής που τους επέβαλαν ήταν στρατιωτικές, ενώ σήμερα είναι οικονομικές. Οι τότε δεν ήταν νόμιμοι, οι τώρα είναι τουλάχιστον νομιμοφανείς. Είναι εκλεγμένοι από οπαδούς και αφελείς ψηφοφόρους. Έχουμε ακόμη μία μερίδα κουτών και ανώριμων οπαδών που κάνουν την εξής σκέψη. Να ψηφίσω αυτόν, για να μην βγεί ο άλλος. Το άκρον άωτον της ηλιθιότητος. Όχι γιατί είναι σωστός, για να μην βγει ο άλλος.

Έτσι κάποιοι, με παρωπίδες,  καταδικάζουν και τους υπόλοιπους συμμέτοχους στην φτώχεια και δυστυχία. Ο σημερινός πρωθυπουργός, καθώς κι ο προκάτοχός του, εξαπάτησαν τον λαό με υποσχέσεις και προγράμματα που δεν εφήρμοσαν ποτέ. Αντίθετα τον αλυσόδεσαν με χρέη, και με υποχρεώσεις που δεν μπορεί να σηκώσει. Τον οδήγησαν σε μια διαρκή οικονομική ύφεση, σε ανεργία, σε ακρίβεια, με βαρύτατους φόρους και η ειρωνεία είναι πως ολ’ αυτά, τα ονομάζουν θυσίες για την σωτηρία του. Δεν γνωρίζουν και την έννοια της λέξης θυσία ή την παραποιούν σκοπίμως; Θυσία, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι αυτή που προσφέρει κανείς με την θέλησή του. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι αυτό που κάνουμε με την θέλησή μας. Είναι κάτι που μας το επιβάλουν με όρους σκληρούς και ανάλγητους. Η θλιβερή ιστορία του έθνους, συνεχώς επαναλαμβανόμενη.

Παράδειγμα το χαράτσι που επέβαλε ο πλέον ανάλγητος σημερινός αντιπρόεδρος. Είναι δυνατόν να χρωστάς στην εφορία και να σου κάνει η ΔΕΗ διακοπή ρεύματος; Γιατί; Μήπως δεν πλήρωσες το αγαθό που σου προσέφερε; Όταν έκανες σύμβαση μαζί της υπήρχε τέτοιος όρος. Ανάλγητος δεν είναι ακριβής ο όρος, αποφεύγω να του δώσω τον σωστό. Αν κοιτάξετε τον όγκο του πολιτικού ανδρός, θα καταλάβετε. Μοιάζει με άνθρωπο που πεινάει και υποφέρει μαζί με τον λαό; Είναι ο πολιτικός που σεβάστηκε την απόφαση του ΣΤΕ; Ας είναι και συνταγματολόγος. Άλλη αναλγησία των δύο προκαθημένων η στέρηση του πετρελαίου στις χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα. Τα δημόσια κτίρια και τα σπίτια τους θερμαίνονται ή όχι; Θα μου πείτε δεν θα φροντίσουν τα δικά τους παιδιά; Αλλοίμονο. Τα προσέχουν ως κόρες οφθαλμών. Αυτά θα τους στηρίξουν στις επόμενες εκλογές. Διαρθρωτικά μέτρα λέει η τρόικα, φορολογικά παίρνουν αυτοί. Την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δεν την έκαναν. Δεν ήταν μνημονιακή δέσμευση αυτή όπως μας λένε για άλλα; Ήταν μα εκεί υπάρχουν συμφέροντα. Παράδειγμα πολλοί βουλευτές είναι δικηγόροι. Πρόστιμα για τις χωματερές πληρώνουμε στην ΕΕ πολλά χρόνια. Περισσεύουν χρήματα, από τα κομμένα στην υγεία.

Τώρα είναι τα δύσκολα. Ο μπουμπούκος τα έβαλε με τους γιατρούς. Ποταμός ο λόγος του στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Χαράματα η αρχή, μετά τα μεσάνυχτα το τέλος. Κόντρα από εδώ κόντρα από εκεί. Ποιοι πληρώνουν την νύφη; Οι ασθενείς. Φωτιά τα φάρμακα, άγνωστη η βιοϊσοδυναμία των γενοσήμων, μεγάλα τα συμφέροντα, μαλώνουν τα θηρία, στα πόδια τους οι ασθενείς. Αν αρρωστήσει κάποιος απ’ αυτούς, που θα πάει; Μήπως στην ουρά της εφημερίας; Τι λέτε; Άλλη μαμά τους γέννησε όλους αυτούς. Τα ίδια και στην παιδεία. Κλειστά τα μεγάλα ιδρύματα κι ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών δίνει θεατρικές παραστάσεις στο Παρίσι. Θα μου πείτε κι εδώ το ίδιο έκανε. Δύο τα ταλέντα του, πρέπει να ασκεί και τα δύο, ίσως είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία. Αντί να τον προτείνουμε για Νόμπελ, τον στέλνουμε στο πειθαρχικό. Θα τον μαλώσει αυστηρά ο υπουργός παιδείας. Θα τον βάλει να γράψει εκατό φορές «δεν θα το ξανακάνω». Και οι βουλευτές ή βολευτές όπως κι αν τους πούμε, το ίδιο κάνει. Σπάνιες εμφανίσεις τους στην βουλή, πολλές στην τηλεόραση, καθόλου στον λαό. Αποφεύγουν από σεμνότητα τις θερμές εκδηλώσεις αγάπης, του κόσμου.

Δεν έχουν και χρήματα. Ο γνωστός μαχητικός βουλευτής της ΝΔ κ. Τζαμτζής, στην πρωινή εκπομπή του Γ, Παπαδάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν λεφτά και ξεραίνουν και τα σκατά τους». Μην σας ξενίζει η λέξη, δεν είναι δική μου, έτσι ακριβώς το είπε. Έχει ήθος ο άνθρωπος Από πού περιμένουμε σωτηρία; Από τον μεγαλοδύναμο ή από τους αντιπροσώπους του; εκεί κωλύσαμε πάλι. Ο γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του σεβασμιότατος Επίσκοπος Πειραιώς, απείλησε με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών. Μόνον αυτό τον απασχόλησε. Το θέμα έφερε στην βουλή ποιος λέτε; Το ΠΑΣΟΚ!!! Μάλιστα, οδηγία της ΕΕ. Πρόβλημα κι αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ήταν όμως θέμα του παρόντος; Κι ο άγιος Πειραιώς με ποιο δικαίωμα ανακατεύεται στα της πολιτείας; «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» Ματθ. Κβ. 21 κύριε, να μην παραβιάζετε πρώτα εσείς τους θρησκευτικούς κανόνες και μετά να το ζητάτε από τους λαϊκούς.

Όταν ορκίζεται τους πολιτικούς δεν παραβιάζετε κανόνες; Περισσότερο δε που γνωρίζετε πως πολλοί εξ αυτών είναι επίορκοι κατά συρροήν. Πόσων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια για κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Η χώρα μαστίζετε από την διαφθορά και την εγκληματικότητα, σε όλους τους τομείς. Από την δημόσια διοίκηση, την υγεία, την παιδεία, το εμπόριο, τα ελεύθερα επαγγέλματα. Κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι νέο. Πότε από πολιτικούς, από εφοριακούς, από μεγαλογιατρούς και μετά στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας. Στην Ελλάδα του σήμερα, είναι τίμιοι μόνον όσοι δεν μπορούν να κλέψουν, να φοροδιαφύγουν και να εισφοροδιαφύγουν. Να διορθώσετε τα του οίκου σας πρώτα Άγιε Πειραιώς και μετά ν’ ασχοληθείτε με την τήρηση των κανόνων. Οι ιερωμένοι ως αμειβόμενοι απ’ το δημόσιο, γιατί εισπράττουν χρήματα για την τέλεση μυστηρίων και τι δηλώνουν ως έσοδα στην εφορία, από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, και κυρίως μνημόσυνα, ευχέλαια και αγιασμούς στα σπίτια, τρισάγια στα νεκροταφεία. Οι ιερές μονές πόσο ιερές είναι; Τι δηλώνουν από τις προσφορές των προσκυνητών από την πώληση εικόνων, σταυρών, φυλακτών, και λοιπών αγιωτικών που όλα ή σχεδόν όλα, κατασκευάζονται και εισάγονται από χώρες αλλοθρήσκων, λόγω χαμηλού κόστους. Είναι απαιτητά κι όχι φιλοδωρήματα

Ακόμη και η εκλογή σας γίνετε μεταξύ σας, χωρίς την συμμετοχή του ποιμνίου. Η μόνη πραγματική εξαίρεση μεταξύ των επισκόπων, είναι ο Προκαθήμενος της εκκλησίας. Πολλοί εξ υμών έχουν παρεμβατικό λόγο στα της πολιτείας και να μην αναφέρω μερικούς τηλεοπτικούς αστέρες μεταξύ των αρχιερέων. Αφήσατε τις συμβουλές και τηρήσατε το «δωρεάν ελάβετε δωρεάν δότε» Ματθ. Ι. 8

Επανέρχομαι στους κυβερνόντες. Γνωρίζουν καλά τις διαθέσεις των δυστυχισμένων και τους δίνουν ελπίδες με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τώρα ετοιμάζουν νέα φορολογική επιδρομή και με την βοήθεια των μέσων αποπροσανατολίζουν τα θύματα. Ξαφνικά ανακάλυψαν πως για όλα φταίει ο Στουρνάρας, ο τεχνοκράτης. Συνεργάτης  Σημίτη και Παπαντωνίου, συμμέτοχος στην κομπίνα της Goldman Sachs για την είσοδό μας στην ζώνη του Ευρώ. Μόνος του παίρνει αποφάσεις; Ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρος δεν έχουν ιδέαν τι ετοιμάζει; Όχι για να ξέρουμε. Γιατί διαγράφουν όσους αρνούνται ψήφο στις αποφάσεις του; Για την νέα φορολόγηση των ακινήτων με ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, δεν έχουν ιδέαν και γι’ αυτό; Με τι τιμές πωλούν την δημόσια περιουσία και με ποιού την εντολή το κάνουν; Μήπως του κυρίαρχου λαού;

Είχαμε στα σκαριά τρείς εξεταστικές επιτροπές, (α) για το χρήμα που πληρώθηκε η τράπεζα που αναφέρω πάρα πάνω (β)την παραποίηση στοιχείων για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μέσω αυτής στην Ευρώπη και (γ) την σύμβαση των υποβρυχίων. Τι έγινε; δεν ακούμε τίποτα. Κουκούλα σε όλα κι όσο κρατήσουμε. Κανένα σχέδιο για ανάπτυξη δεν βλέπουμε τα τρία τελευταία χρόνια. Η ύφεση συνεχίζεται και το μόνο που κάνουν είναι η διαχείριση της κρίσης. Ο κόσμος να πληρώνει έχει δεν έχει, η διατήρηση του κομματικού κράτους, του κόμματος και της καρέκλας.

Είναι η πρώτη φορά που θα το πω, πως μάλλον έχουν αρχίσει να βλέπουν επόμενο πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα. Δύο είναι οι λόγοι που με κάνουν να το λέω. Ο πρώτος είναι πως το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy κατέταξε τον νέο άνδρα μεταξύ των εκατό παγκόσμιων διανοητών για το 2013. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Γιωργάκη αν το θυμάστε. Λέτε να πέφτω έξω; Μπορεί. Το δεύτερο είναι πως με την στάση τους έναντι της Χρυσής Αυγής αυξάνουν το ποσοστό της, ούτως ώστε να την βρεί απέναντί του όταν έρθει στην εξουσία. Την πριμοδοτούν με ότι της κάνουν. Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις γιατί γίνονται τηλεφωνικώς. Ο κόσμος γνωρίζει πως τα τηλέφωνα παρακολουθούνται και δεν απαντά με αλήθεια. Ίσως προτιμά να λέει ψέματα ή να έχει άρνηση ν’ απαντήσει, δεν ξέρεις τι γίνεται. Για την ώρα ετοιμαστείτε για έναν σκληρό και δύσκολο Χειμώνα, χωρίς χρήματα, χωρίς θέρμανση, χωρίς δώρα, χωρίς γιατρούς και φάρμακα και αντί για εορταστικές κάρτες, θα μας έρχονται τα ειδοποιητήρια της εφορίας. Εύχομαι να κάνω λάθος. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...