Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Προεκλογικός λαϊκισμός.


Επιτέλους τα πάντα βαίνουν καλώς. Πρώτον πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, με τις θυσίες μας, όπως μας είπε ο πρωθυπουργός μας. Τώρα αν το πετύχαμε και πως το πετύχαμε, αν θέλουμε το πιστεύουμε και η ψυχούλα μας ξέρει τι αφαιμάξεις μας έγιναν και πόσο μειώθηκε το εισόδημα μας, γι αυτή μας την επιτυχία. Δεύτερον αναλάβαμε την προεδρία της ΕΕ και όλοι αισθανόμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι, που θα είμαστε επικεφαλής των 500 εκατομμυρίων πολιτών της γηραιάς ηπείρου. Τώρα πως γίνετε η κυβέρνησή μας, να μην μπορεί να πάει ούτε για κατούρημα, χωρίς να πάρει την άδεια της τρόικα και του κονκλαβίου των Βρυξελλών και παράλληλα να παίρνει αποφάσεις που αφορούν τις 28 χώρες της Ευρώπης, μόνον στην Ελλάδα οι πολιτικοί μπορούσαν να πουν μια τόσο μεγάλη κοτσάνα και να γίνει πιστευτή. Πουθενά αλλού. Σε μας δείχνουν όλη τους την σκληρότητα και στους ελεγκτές της τρόικα στέκονται σούζα. Όλο παζαρεύουν τάχα κι όλο νέα μέτρα παίρνουν εις βάρος μας. Μας λένε πως τους βάζουν όρους κάθε τόσο προς εξεύρεση χρημάτων, για την κάλυψη των κενών του προϋπολογισμού. Το μόνο μέτρο που αρνούνται να πάρουν, παρά την δέσμευσή τους, είναι η απόλυση των υπεραρίθμων υπαλλήλων του δημοσίου. Εκεί κάνεις δεν τολμά κι αναγκάζονται να πάρουν τα λεγόμενα ισοδύναμα, από πού; όλοι γνωρίζουμε, γίναμε ξεφτέρια στην οικονομία. Όχι μόνον δεν απολύουν αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν τις προσλήψεις. 

Το επόμενο θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση είναι η εκλογολογία. Το χόμπι των Ελλήνων. Με το που γίνονται εκλογές μιλάμε για τις επόμενες. Γιατί; Πάντα μας κοροϊδεύουν και πάντα μετανοούμε, μα μυαλό δεν βάζουμε. Τον ερχόμενο Μάιο έχουμε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Θα βγάλουμε το άχτι μας. Οι επιλογές των ψηφοφόρων, το μεγαλείο της δημοκρατίας, ο λαός στην εξουσία που έλεγε ο Μεγάλος (ξέρετε ποιος). Λένε να κάνουν και βουλευτικές, ίσως όχι ίσως ναι, μάλλον όχι παρά ναι. Σε ένα χρόνο θα έχουμε εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Εκβιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας κάνει εντύπωση, το ίδιο έκανε και ο Γιωργάκης ο ολίγιστος, στον Κωστάκη. Έχουμε μια αδυναμία στα ονόματα. Αγνώστους δεν ψηφίζουμε, μόνο γόνους με οικογενειακή παράδοση. Ύστερα παραπονιόμαστε για την οικογενειοκρατία. Η ΝΔ υπόσχεται στον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει αριστερό υποψήφιο για την προεδρία, ακόμη και τον Τσίπρα; Δεν θα πάρει όμως, τι να την κάνει την προεδρία χωρίς εξουσίες; Για να πηγαίνει στις παρελάσεις, στις δοξολογίες και να κόβει κορδέλες στα εγκαίνια; Πάλι λοιπόν εκλογές για να αισθανθεί υπερηφάνεια ο λαός ότι τον ρώτησαν για να επιλέξει ποιόν νταβά θα βάλει στο κεφάλι του. Η λαϊκή σοφία λέει πως «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι» θα έλεγα πως «ο άνθρωπος βρωμάει από τα πόδια» δεν χρειάζονται δικαιολογίες για τις λανθασμένες επιλογές μας. Πάλι λάθος θα κάνουμε και πάλι παράπονο θα έχουμε. Έχει γίνει παράδοση. 

Το καινούριο θέμα είναι η αθεΐα του Τσίπρα. Άθρησκος ή αλλόθρησκος δεν πρέπει να κυβερνήσει την χώρα της ορθοδοξίας. Εδώ αρχίζει ο άκρατος λαϊκισμός. Θα επαναφέρουν το σύνθημα που οι ίδιοι ειρωνεύτηκαν «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» θα επικαλεστούν τα συνθήματα του μακαριστού Χριστόδουλου με λαοσυνάξεις, θα φέρουν πάλι το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και ότι άλλο μπορέσουν. Το νέο τηλεοπτικό αστέρι της ΝΔ η κ. Ασημακοπούλου έκανε την πρώτη πρωινή εμφάνισή της στο λαϊκό κοινοβούλιο και με ύφος σοβαρό είπε. Δεν με πειράζει αν ο κύριος Τσίπρας είναι άθεος, δικαίωμά του είναι. Δεν μπορεί όμως να πηγαίνει στον αγιασμό των σχολείων και να τον αγιάζει ο παπάς, διότι έτσι κοροϊδεύει τον λαό. Για φαντάσου να κοροϊδεύει τον λαό!!! κανείς άλλος δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Κανείς όμως από τους παριστάμενους δημοσιογράφους δεν της είπε. Όλοι αυτοί οι καλοί Χριστιανοί των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα επί δεκαετίες, όταν ορκίστηκαν στο ευαγγέλιο να υπηρετήσουν το σύνταγμα και τους νόμους, προς όφελος του λαού και μετά κατάκλεψαν τα δημόσια ταμεία και μας άφησαν τον λογαριασμό, πόσο καλοί Χριστιανοί ήταν; Μούγγα όλοι. Αυτό είναι κατάντια ενός μεγάλου κόμματος στα πρόθυρα της κατάρρευσης, που ακολουθεί το άλλο που έχει την ψευδαίσθηση πως θέλει να προσφέρει ή μάλλον να του προσφέρουμε πάλι την εξουσία, για να συνεχίσουν το διαγούμισμα των κρατικών ταμείων.

Φυσικά και δεν έχασαν την ευκαιρία οι δύο εν ενεργεία άγιοι. Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πλέον τηλεοπτικός, ο έχων γνώμην επί παντός επιστητού κι ο έτερος, ο Πειραιώς Σεραφείμ. Αυτός ασχολείται και με θέματα εκτός συνόρων, όπως η νουθεσία με επιστολή του στην βασίλισσα του ηνωμένου Βασιλείου, να ανακαλέσει τον τίτλο του Sher, που απένειμε στον καλλιτέχνη Εlton John για την προσφορά του στον πολιτισμό και στην οικονομία της χώρας του, λόγω της γνωστής στους πάντες ομοφυλοφιλίας του. Εκείνη φυσικά και τον αγνόησε. Οποίον ρεζιλίκιον!!! 

Επ’ ουδενί άθεος πρωθυπουργός. Ποιος θα τον ορκίσει και σε τι; Δέχονται να ορκίζουν πολλά χρόνια τώρα διαφόρους πολιτικούς, εν γνώσει τους πως πολλοί εξ αυτών είναι ή θα γίνουν επίορκοι. Συμμετέχουν στην κωμωδία, δεν αρνούνται την παρουσία τους στην παρωδία, αρκεί οι ορκιζόμενοι να δηλώνουν Χριστιανοί ορθόδοξοι. Δέχονται όμως τους μουσουλμάνους της Θράκης. Τρέλα. 

Και να ήταν μόνον αυτό. Πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε ο 27χρονος Φίλιππος Λοΐζος σε δεκάμηνη φυλάκιση για καθύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθησιν, μέσω της σατιρικής ιστοσελίδας του στο Facebook με τίτλο «Γέρων Παστίτσιος». Η δίωξη είχε ξεκινήσει μετά την καταγγελία της «βλασφημίας» από τον φερόμενο ως υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, νυν κρατούμενο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πώς τα φέρνει ο καιρός και η κρίση: οι υπερασπιστές του θρησκευτικού αισθήματος να κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις, οι δε σατιριστές να δικάζονται με φυλακίσεις, για ειρηνικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Που πάμε; Γιατί ειρωνευόμαστε τους εξ ανατολών γείτονες πως θέλουν να κάνουν Θεοκρατικό κράτος. Η πίστη στον Θεό δεν επιβάλλεται με εισαγγελικές παρεμβάσεις και οι αρχιερείς ας γίνονται με την στάση τους, παράδειγμα προς μίμησην. 

Προσωπικά δεν ελπίζω σε κανέναν. Δεν με νοιάζει η αθεΐα του κ. Τσίπρα. Δεν θα χρειαστεί να λειτουργήσει σε ναό. Λειτούργημα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και στο μέγαρο Μαξίμου θα κάνει. 

Η μόνη μου περιέργεια είναι αν θα βάλει γραβάτα, (αν γίνει βέβαια πρωθυπουργός) κι όταν θα πηγαίνει στα σαλόνια των Βρυξελών μαζί με τους μεγάλους της ΕΕ αν θα πάει με το πουκάμισο! Έγραψα κι άλλη φορά, ένα νέο ΠΑΣΟΚ γεννιέται. Θυμηθείτε όσοι έχετε μνήμη το Ζιβάγκο, το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Ποιος θυμάται τέτοια πράγματα; πάσχουμε από αμνημοσύνη, για να μην πω κάτι άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω. Ίσως κι όχι η τελευταία. 

Είχαμε τελειώσει από τα προβλήματα κι ο Σατανάς της Ελλάδος φρόντισε να μην μείνουμε αργοί. Η νόμιμη έξοδος και μετέπειτα απόδραση του Ξηρού, ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά του Μαξίμου και της ΕΛΑΣ. Ανάσα δεν μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι, να χαρούν λίγο και τις τιμές της προεδρίας της ΕΕ. Δουλειά στα λαϊκά δικαστήρια των πρωϊνάδικων της TV. Ποιος φταίει; Η επιτροπή αδειών, ο νόμος, η αστυνομία, η δημοσιοϋπαλληλία; Ούτε με την κολοκυθιά δεν βρίσκουμε άκρη. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ τα έψαλε του Ευάγγελου, που έτυχε να βρίσκεται στην μητρόπολη για οδηγίες. Ευτυχώς που οι επιπλήξεις δεν περνούν το λίπος του και δεν μας έπαθε τίποτα κι έτσι την γλύτωσε ο Σαμαράς. 

Τώρα μας μένουν οι δηλώσεις εισοδήματος του 13 και πόσο φαρδύ θα είναι το νέο κουστούμι που θα μας φορέσουν, ποιος θα είναι ο νέος φορολογικός νόμος που ετοιμάζουν για το 14. Έχουμε τις κατασχέσεις ακινήτων, τα κόκκινα δάνεια και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, την απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα στα super market, τα επιδόματα, το ΕΚΑΣ, το πετρέλαιο θέρμανσης σταματάω γιατί λαχάνιασα. Φανταστείτε τι τραβάνε οι υπουργοί που μας φροντίζουν ακούραστοι κι εμείς οι αχάριστοι γελάμε με τον Γεωργιάδη, που δεν προλαβαίνει να πάει και λίγο στο σπίτι του ν’ αλλάξει κουστούμι για να προλάβει τις επόμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Αχάριστοι Έλληνες.

1 σχόλιο:

  1. Προδανώς προεκλογικός λαικισμός!

    Υ.Γ. Θα ήταν χαρά μου να περνάγατε από το ιστολόγιο μου να παραλάβετε ένα βραβείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...