Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Αποφάσεις της ΕΕ και η θέση της κυβέρνησης.

Τελείωσε το συμβούλιο του Eurogroup. Έφαγαν, ήπιαν, γνώρισαν την Ελληνική φιλοξενία και απήλθαν. Συμπεράσματα. Οι δηλώσεις των ηγετών ήταν ήπιες σε σχέση με άλλες φορές, όχι ασφαλώς επειδή τα βρήκαν όλα σωστά βάση των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει, αλλά ήταν εμφανής η υποστήριξη τους προς την κυβέρνηση Σαμαρά, για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Οι γνωστοί σκληροί Soimle και Νtaiselmploum είπαν ότι ενεκρίθη η δόση των 8.3 δις. ευρώ, αλλά!!! Πάντα υπάρχει ένα αλλά, για να μην ησυχάζει η κυβέρνηση και παράλληλα ο λαός που πληρώνει τον λογαριασμό.
Εκτός από το αλλά, υπάρχει και κάτι ακόμη. Η προϋπόθεση της υλοποίησης 12 συγκεκριμένων προαπαιτούμενων υποχρεώσεων, εντός του Μαΐου και του Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Μέτρα και πάλι μέτρα. Η ΔΕΗ ήδη έκανε δήλωση για αύξηση των τιμολογίων της. Τον ερχόμενο Ιούλιο θα έχουμε περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Η τρόικα ζητά την απόλυση 11000 δημοσίων υπαλλήλων και δεν γνωρίζουμε τι έπεται στην συνέχεια, γιατί οι υπεύθυνοι είναι φειδωλοί στην ενημέρωση των γηγενών δουλοπάροικων. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του δημιούργησε αισιοδοξία στους μη ενημερωμένους, που δυστυχώς είναι πολλοί. Εύπιστοι, ανιστόρητοι και αμνήμονες, επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αυτό είναι παγία κατάσταση και είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί. Το θέλουμε ή όχι, το υφιστάμεθα.

Αμέσως μετά οι τηλεοπτικοί βουλευτές πήραν θέσεις μπροστά στις κάμερες για να μας εξηγήσουν αυτό που και οι ίδιοι είναι ζήτημα αν είχαν καταλάβει. Η δουλειά τους είναι να νομιμοποιούν με την ψήφο τους αποφάσεις της ηγεσίας, για να απολαμβάνουν τα αγαθά που τους παρέχει η θέση τους.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση. Πρώτο. Ποια θα είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ μετά τις ερχόμενες εκλογές. Ο Βενιζέλος προσπαθεί να σωθεί με το νέο μόρφωμα της ελιάς. Τα κλαδιά της δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν το βάρος του. Έπρεπε να επιλέξει τουλάχιστον έναν πλάτανο, θα είχε περισσότερες ελπίδες. Ο πρόεδρος συνεχίζει να μασάει μια καραμέλα που πριν χρόνια υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ. Τίτλος, «το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης». Δηλαδή τα άλλα κόμματα με τους ψηφοφόρους τους, τι ήταν; Κι αν δεχθούμε τις δημοσκοπήσεις που σήμερα του δίνουν μόνον 5% τόσοι είναι οι δημοκράτες; Το υπόλοιπο 95% τι ακριβώς είναι; Να μας το εξηγήσει ο κ. πρόεδρος ή να σταματήσει να το λέει. 

Θυμάμαι τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, πριν κατακτήσει τον θώκο που διακαώς επιθυμούσε. «δεν θα καθίσω ποτέ δίπλα σ’ αυτούς που μας έβαλαν στο μνημόνιο» ψέματα έλεγε τότε ή δεν υπήρχε άλλη καρέκλα στο κοινοβούλιο για να βολευτεί; Θα χρειάστηκε καναπέ για να χωρέσει με τον εταίρο του. Παρουσίασε το εικονικό πλεόνασμα ως κατάκτησή του. Ποιοι το παρήγαγαν, οι τεμπέληδες εργαζόμενοι Έλληνες, όπως μας στόλιζε στην Ευρώπη ο προκάτοχός του ή μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που περνούν την κρίση μόνο με μειώσεις των μισθών τους; Εμείς ως ανεύθυνοι πολίτες, έχουμε αποδεχθεί το ψέμα σαν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής. Όχι μόνο το δεχθήκαμε αλλά και το δικαιολογούμε. Το χαράτσι επειδή το ΣΤΕ το θεώρησε παράνομο, το μετέτρεψαν σε φόρο ακίνητης περιουσίας. Αμ πως, δεν θα εύρισκαν τρόπο να μας τα πάρουν; Τώρα ετοιμάζουν νόμο για όποιες κατηγορίες εργαζομένων καταφεύγουν στο ΣΤΕ και δικαιώνονται, να τους επιστραφούν χρήματα από μειώσεις μισθών που παρανόμως έχουν γίνει, το αντίμετρο είναι να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το απρόβλεπτο κόστος, για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Πως θα το βολέψουν; Ουδέν πρόβλημα, ο αντιπρόεδρος διαθέτει τίτλο συνταγματολόγου. Θυμηθείτε τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών. 

Άλλη μια απορία, γιατί δεν καταργούν τον σταθμό του μετρό στο σύνταγμα; Μήπως φτιάχθηκε για να λειτουργεί σε έκτακτες περιπτώσεις και ποιες είναι αυτές. Κάθε τόσο τον κλείνουν, αν και είναι βασικός κόμβος; Ο πρώτος που το εφήρμοσε, μετά την χρήση αερίων κατά των αποκλεισμένων διαδηλωτών, ήταν ο αξέχαστος σκληρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής, ο οποίος βραβεύθηκε για τις υπηρεσίες του, με μια καλή θέση στην παγκόσμια τράπεζα. Τον κλείνουνε για να μην έχουν πρόσβαση οι διαδηλωτές στο σύνταγμα. Και όλοι οι άλλοι που θέλουν να πάνε στις εργασίες τους ή να φύγουν από αυτές, τι χρωστάνε και πρέπει να περπατούν αποστάσεις για να επιβιβασθούν σε άλλες στάσεις; Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα της ΝΔ ή το αντίθετο; Είχε ποτέ η ΝΔ λαϊκούς καβγατζήδες σαν τον Γεωργιάδη, τον Ντινόπουλο, τον Κρανιδιώτη και την Βούλτεψη; Ο πρώτος είναι το μεγαλύτερο λιβανιστήρι που έχει γίνει ποτέ στην πολιτική ζωή του τόπου. Έφτασε σε μια από τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, να παρομοιάσει τον αρχηγό του με τον Μιλτιάδη, που με την ευφυΐα του οδήγησε τους Έλληνες στην νίκη του Μαραθώνος. Έχετε ακούσει μεγαλύτερη κοτσάνα; Παρομοίασε το πλεόνασμα, ως ισάξιο με την νίκη του Μαραθώνος, 

Ποιοι άλλοι είναι οι εκλεκτοί συνεργάτες του κ. πρωθυπουργού εκτός των όσων προαναφέρω; 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Βορίδης, γνωστός γενικός γραμματέας της ΕΠΕΝ το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα, που ιδεολογικά υπεράσπιζε το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. 
Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30/1/84 με ιδρυτή τον έγκλειστο στις φυλακές Γεώργιο Παπαδόπουλο. Ο κ. Δένδιας κατηγορήθηκε στην βουλή από τον κ. Παπαδημούλη ότι υπήρξε μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΝΕΚ. Το 1994 μέλη της ΕΠΕΝ και της ΕΝΕΚ ίδρυσαν το Ελληνικό μέτωπο με αρχηγό τον κ. Βορίδη. Ο Κ. Δένδιας το διέψευσε. Ίσως να είναι σύμπτωση, ή περίπτωση συγκοινωνούντων δοχείων. Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης μέλος του ΚΚΕ και χρειάστηκε κάποιες δεκαετίες για να δει τον σωστό δρόμο στην ΝΔ ως δεξί χέρι του κ. Σαμαρά. Φαήλος Κρανιδιώτης δικηγόρος. Τα πρώτα του πολιτικά βήματα τα έκανε στο τότε πατριωτικό ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Αντώνη Τρίτση και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Από το 1993 είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά τον οποίο ακολούθησε στην Πολιτική άνοιξη, με ιστορία που δεν θα περιγράψω. Οι παλαιοί ας σκαλίσουν την μνήμη τους. 
Τελευταίος ο κ. Μπαλτάκος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, που ακολουθεί τον κ. Σαμαρά από το 1992. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, που λόγω της θέσεώς του ήταν αφανής και έγινε γνωστός με το επεισόδιο της μαγνητοσκοπημένης συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, με τα νταηλίκια του υιού του μέσα στην βουλή που περιέργως ο φρούραρχος τον άφησε να φύγει, χωρίς να τον παραπέμψει στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της προκλήσεως επεισοδίου στον ναό της δημοκρατίας!!!!!!!!! 

Αρκετά με το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού κι ο καθ’ ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η συνέχεια θα έχει εκπλήξεις. Πολλά μπορεί να σκευθεί κανείς όπως. Υπάρχει περίπτωση, ότι έγινε με τους βουλευτές της ΧΑ δηλαδή η προφυλάκιση μερικών και τώρα ν’ ακολουθήσει η σειρά των υπολοίπων, για να περνούν τα νομοσχέδια με μικρότερο αριθμό βουλευτών. Βέβαια σε τέτοια περίπτωση θα εμπλακούν και δικαστικοί. Γιατί όμως καθυστερούν την δίκη και πως διαρρέουν στα κανάλια Video που είναι μέρος της ανακρίσεως και της δικογραφίας; Ο τρόπος που χρησιμοποίησαν εναντίον της ΧΑ μπορεί να επαναλυφθεί σε κάθε κόμμα της αριστεράς. Αποκηρύσσουμε όλοι τον Ναζισμό και Φασισμό. Δεν κάνει το ίδιο η ΕΕ η οποία δέχθηκε ως συνομιλητή τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας δηλωμένο Φασίστα, που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα κι όχι με εκλογές. Του υποσχέθηκαν οικονομική βοήθεια κι έναρξη συνομιλιών για την ένταξη της χώρας του στη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Κατά σύμπτωση η Ελλάδα έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, άρα και γνώμη επί της αποφάσεως. Ποιά από τις δύο αποφάσεις επί ομοίου θέματος είναι σωστή και ποιά λάθος. Μόνο μία μπορεί να είναι σωστή δεν μπορεί να είναι και οι δύο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει διαφορά. Άλλη μεταχείριση ο εγχώριος Φασισμός και άλλη αυτός της Ουκρανίας; 
Επ’ αυτού πρέπει να μας ενημερώσει και να δικαιολόγηση την απόφαση ο κ. πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός των εξωτερικών. Απορώ πως δεν έθεσε την ερώτηση κανένα κόμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...