Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μετεκλογικός απολογισμός.

Τέλος η Άνοιξη, τέλος οι εκλογές, αφού προηγήθηκε μια απίστευτη προεκλογική περίοδος και ήρθε η ώρα του απολογισμού. Τα κόμματα κάνουν τον δικό τους, ελέγχοντας λάθη και παραλήψεις τους, μόνον από την επαγγελματική τους πλευρά και μη μου πείτε πως δεν είναι επαγγελματίες του είδους. Το θέμα είναι να κάνουμε τον δικό μας, με ειλικρίνεια, χωρίς τις κομματικές παρωπίδες, όσοι επιμένουν να τις φορούν ακόμη. Τι κάναμε, τι ψηφίσαμε, με ποια κριτήρια και τι εκλέξαμε. Ήταν το αποτέλεσμα η Άνοιξη ή επαναφέραμε τον Χειμώνα στην αρχή του Καλοκαιριού; Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο. Έχουμε εναντίον μας μια πολύ καλά οργανωμένη προπαγάνδα, την οποία δεν θέλουμε να καταλάβουμε. Ας το δούμε από την αρχή. Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και αν δεν με απατά η μνήμη μου συμπληρώνει χρόνο.
Πιστεύει κανείς πως αυτό έγινε για να την καθαρίσει από τους αργόσχολους και τους αμειβόμενους, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους στο τόπο εργασίας; Ποιος τους είχε διορίσει εκεί; Εγώ; Και γιατί η εκκαθάριση έπρεπε να γίνει με κατεβασμένα τα ρολά κι όχι εν λειτουργία; Έκλεισαν την φωνή της Ελλάδος στους ομογενείς του εξωτερικού και μας παρέδωσαν όλους στους ιδιωτικούς σταθμούς, χαρίζοντάς τους πρώτα τις συχνότητες μαζί με όλο το διαφημιστικό πακέτο της επικράτειας. 

  Ευγνωμονούντες οι καναλάρχες, ανταπέδωσαν στους δωρητές την πλήρη στήριξη τους, με ότι καλύτερο διέθεταν από την συνομοταξία των παπαγάλων. Όσοι δημοσιογράφοι δεν δέχθηκαν να συνδράμουν στο μεγάλο αυτό κοινωνικό έργο, πήραν τον δρόμο για το ταμείο ανεργίας. Έχουμε το παράδειγμα συγκροτήματος που διαθέτει μεγάλη εφημερίδα και μεγάλο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. Ξαφνικά αποχώρησαν πολλοί ικανοί και γνωστοί δημοσιογράφοι και καταργήθηκε μία καλή ενημερωτική απογευματινή εκπομπή, μαζί με όλους τους συνεργάτες του εκλεκτού παρουσιαστή. Τυχαίο; δεν νομίζω. Το πιθανότερο είναι πως «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Ευτυχώς για την ενημέρωση, άλλος εκδότης έδωσε εργασία σε μερικούς εξ αυτών, στα δικά του μέσα. Πρώτο έσυρε τον χορό το μεγάλο κανάλι, με όλο το τιμ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Όλα τα μεγάλα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που επί σειρά ετών, στήριξαν όλους τους πρωτοκλασάτους αστέρες, σε όλες τις μεγάλες business. Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, εξοπλιστικά, Siemens, λίστα Lagarde, κλπ. Πρώτος καταλληλότερος ο εκσυγχρονιστής κ. Σημίτης. Δεύτερος ο ολίγιστος κ. Γ. Παπανδρέου, παρ’ ολίγον ο μέγας Benny που αναμένει στην λίστα για αργότερα και τώρα ο επόμενος καταλληλότερος ο κ. Σαμαράς. Το ωραίο είναι πως πάντα στις δημοσκοπήσεις, ο καταλληλότερος κατά σύμπτωση είναι ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Είναι δική μας η επιλογή, άρα και η ευθύνη. 


  Ακολουθεί το κανάλι της Άνοιξης (πρώην Μπογιάτι). Δύο μεγάλα αστέρια της ενημέρωσης, ο Ρογκάκος και ο Κούρος, μία ημέρα προ των εκλογών, μας έκαναν μία πλήρη ανάλυση των Βιβλικών καταστροφών που θα συμβούν στην χώρα, αν ψηφιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν τόσο πιστικοί που μας έπιασε τρεμούλα από τον φόβο μας. Ας είναι καλά οι άνθρωποι, μας προφύλαξαν από ενδεχόμενους κινδύνους σε περίπτωση λάθους μας. Δεν γνωρίζουμε αν εξέφραζαν δικές τους απόψεις ή διατεταγμένες από την διεύθυνση. Ευτυχώς το ΕΣΡ δεν τους κατηγόρησε για παράβαση καθήκοντος, όπως συχνά συμβαίνει σε άλλον διάσημο δημοσιογράφο, που μαζί με τον εργοδότη του, έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα τους σε πρόστιμα. Ίσως να μην έβλεπαν τηλεόραση εκείνη την ώρα, κάτι τέτοια δεν τους ξεφεύγουν. Τέλος το συγκρότημα του νέου Φαλήρου. Μεγάλη απόλαυση να ακούς τον Μπάμπη, να εξηγεί στην Σία τι πρέπει να κάνει ο κάθε υπεύθυνος πολίτης, την μεγάλη ημέρα κι εκείνη να μην καταλαβαίνει και να θέλει περισσότερες λεπτομέρειες. Έτσι λοιπόν ενημερωμένοι και σωστά πληροφορημένοι όλοι μας, πήγαμε το πρωί της 25ης Μαΐου να δώσουμε την έγκριση μας, να μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, μεταξύ των αξιοτέρων, ο υπέργηρος Γλέζος, η αγωνίστρια Κούνεβα, η ντίβα του μεγάλου καναλιού Σπυράκη κι ο αγωνιστής των γηπέδων Ζαγοράκης. Αυτές ήταν μερικές από τις εκλεκτές επιλογές μας.


  Μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα. Δεν μάθαμε γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασε υποψηφίους με το κόμμα του, αλλά έφτιαξε την ΕΛΙΑ. Ο αρχηγός της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, κρύφτηκε πίσω από ένα μικρό αλλά ευλογημένο δενδράκι. Περίεργα πράγματα. Δεν ήταν μόνον αυτό, η συνεργασία του με την συντηρητική παράταξη, όπως χρόνια τώρα την αποκαλούσε, πως δικαιολογείται; Μεγάλα κεφάλια, μεγάλα μυαλά, πώς να καταλάβουμε εμείς τον τρόπο λειτουργίας τους. Άλλο φαινόμενο η συμμετοχή στις εκλογές πολλών μικρών κομμάτων, γνωστών και αγνώστων. Μεταξύ αυτών και το ποτάμι του κ. Θεοδωράκη. Αυτός με το σακίδιο. Γνωστός από το μεγάλο κανάλι. Υποσχέθηκε να φέρει νέα ήθη και πολιτικούς απαλλαγμένους από τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Στο πρώτο στραβοπάτημα με το άρθρο του κ. δήμου για το Άγιο Φώς, έκανε άτακτη υποχώρηση. Έτσι για να ξέρουμε τι μας λένε περί νέων ηθών. Κάποιος πληρώνει τα έξοδα των πολλών μικρών. Στην παρούσα κατάσταση βολεύει τους μεγάλους η διασπορά της ψήφου στα μικρά κόμματα. Μαζί με τα άκυρα και τα λευκά, πάνε χαμένες χιλιάδες εκ των ψήφων. Επίσης όσο περισσότερα κόμματα τόσο δυσκολότερη η συνεργασία μεταξύ τους. Έγινε μια καλή δοκιμή τώρα και θα αξιοποιηθεί στο μέλλον. Να δείτε πως θα επαναληφθεί. Την επόμενη φορά θα παίξουμε ξανά το παιχνίδι τους και μετά θα κόβουμε τα χέρια μας. 

   Και τι δεν μας έταξε ο πρωθυπουργός μας. 770.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωση της φορολογίας, τερματισμό της λιτότητας, τέρμα τα μνημόνια, μας είπε επί λέξη «τα μνημόνια τα σκίζω φύλλο φύλλο κάθε μέρα» ο καημένος τι τραβάει για το δικό μας καλό. Ο μεγάλος Benny, ανακάλυψε ξαφνικά πόσο άδικος είναι ο εκλογικός νόμος και θέλει να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, με το οποίο κυβερνά σήμερα η ΝΔ. Εμείς το πήραμε και το αξίζαμε, δεν θα αφήσουμε να το πάρουν και οι άλλοι. Μεγάλοι χαμένοι η ΔΗΜΑΡ του συντρόφου Κουβέλη και το ΑΝΕΛ του Καμμένου. Θα έχουμε σύντομα επιστροφές των διαγραμμένων ατάκτων, στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, αφού πρώτα πάρουν συγχώρηση από τον μακρόθυμο και πολυέλαιο πρωθυπουργό μας. Η επιστροφή των ασώτων. Δεν θα σφάξουν μόσχο σιτευτό όπως στο ευαγγέλιο, κάποια υπουργεία θα τους δοθούν όμως. Είναι αρκετοί. Τώρα πρέπει να ετοιμάσουμε την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015. Χρειάζονται 180 βουλευτές, τι λέτε τους έχουν; Πιστεύω θα τους βρούν. Τα δύο χαμένα κόμματα που προανέφερα, μόνον εκλογές δεν θα θέλουν, άρα θα υποστηρίξουν τον νέον εκλεκτόν, αν μάλιστα θα είναι ο σύντροφος Κουβέλης, θα έχουν και την απαραίτητη δικαιολογία. Μαζί και οι επιστρέφοντες σημερινοί ανεξάρτητοι, μια χαρά θα τα πάει ο Αντώνης. Σιγά μην παραδώσουμε την εξουσία στους Κομουνιστές. Να μην δυσαρεστήσουμε και τους εταίρους προστάτες μας στην ΕΕ.


  Εμείς θα τα βλέπουμε όλα αυτά από την τηλεόραση. Θα τα εξηγούν ο Ρογκάκος στην κ. Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Κούρος στην κ. Χούχλη και φυσικά ο Μπάμπης στην κ. Κοσιώνη. Φυσικά εμείς θα τους ακούμε για να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Τι άλλο θέλουμε; αποφασίζουν πριν από μάς για μας. Έχουμε το μαγκανοπήγαδο της καθημερινότητας, να μην μας απασχολούν και τέτοιου είδους προβλήματα. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την τετραετία κι όχι κάθε τόσο εκλογές. Είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της βουλής και των μελών αυτής. Η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει το έργο της, αν τελειώσει και μας ακόμη καλύτερα, για να πάψουμε την γκρίνια μας οι κακομαθημένοι. Είναι και το πετρέλαιο που θα βγάλουν εν καιρώ στις θάλασσές μας, το νέο Ελντοράντο, το Κουβέϊτ των Βαλκανίων. Ένα μέρος μας το μοίρασαν με τα κουβαδάκια προεκλογικά, το υπόλοιπο στις επόμενες εκλογές. Μην αδημονείτε, όλα θα γίνουν σιγά σιγά, να μην βαρυστομαχιάσουμε. Τώρα είναι η ώρα της επιστροφής του Γιώργου, όχι του Παπανδρέου, (αυτός είναι για αργότερα) του Καραντζαφέρη, ναι….. δεν είναι λάθος θα το δείτε. Είναι καιρός να τον αξιοποιήσουν, τώρα έγινε κατανοητή η αξία του. Στρωθείτε λοιπόν στην δουλειά, τέλος το θέατρο των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...