Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

Διάβασα στον τύπο την Παρασκευή, 18/6/10 πως οι ελεγκτές της τρόικας απένειμαν εύσημα στην Ελλάδα για την μέχρι στιγμής υλοποίηση του μνημονίου. Εδώ κάτι δεν πάει καλά. Η κυβέρνηση προ ολίγων μηνών μας μιλούσε για κατάρρευση της οικονομίας, για στάση πληρωμών και κίνδυνο πτώχευσης. Πώς λοιπόν ξαφνικά πάμε τόσο καλά, όταν τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση και οι δαπάνες ελάχιστα έχουν μειωθεί. Άρχισαν με περικοπές επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και σταμάτησαν εκεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις, απολύσεις υπεραρίθμων στο δημόσιο δεν έγιναν. Κλείσιμο αχρήστων δημοσίων οργανισμών δεν έγινε, με λίγα λόγια τα δικά μας παιδιά και των δύο μεγάλων κομμάτων δεν τα αγγίζουν.

Χρήματα για τα χρέη των νοσοκομείων δεν έχουμε. Για τους λιμενεργάτες και τους απολυμένους της Ολυμπιακής βρήκαμε. Όλα νομίζω ήταν μια έντεχνη επικοινωνιακή πολιτική, για να φτάσουμε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός απ’ την αρχή. Εκεί έγινε η σφαγή στις εργασιακές σχέσεις, στις αμοιβές, στις απολύσεις και στο συνταξιοδοτικό. Ο ιδιωτικός τομέας δεν είχε τα ελλείμματα του δημοσίου, σε τι κάνουν οικονομία; Οι δημόσιοι έχουν πάνω απ όλα την μονιμότητα. Αργίες, ημιαργίες, άδειες, κοπάνες και πολλά άλλα, που δεν τα έχει ο ιδιωτικός. Προς τι λοιπόν η αφαίρεση των κάποιων κατακτήσεων όπως τις ονομάζουμε. Μια μεγάλη γυναίκα που εργάζεται στο δημόσιο δεν έχει κίνδυνο να την απολύσουν; Αντίθετα στον ιδιωτικό θ’ αντικατασταθεί με μια νεότερη, δεν θα βρίσκει εργασία, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώσει ποτέ τα συντάξιμα. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά τέτοια παραδείγματα, μα πρέπει να σεβαστώ την οικονομία του χώρου των επιστολών. 

Με λίγη σκέψη το συμπέρασμα είναι, πως οι θυσίες θα γίνουν μόνον από τα παραγωγικά στοιχεία της κοινωνίας. Πλούτο παράγουν μόνον οι εργαζόμενοι στην παραγωγή, όχι στις καρέκλες. Εργάτες, τεχνίτες, αγρότες, ναυτικοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι κλπ. Αυτοί πλήττονται από τα μέτρα και όχι οι άλλοι. Έγινε η αρχή με τα ψιλά από το δημόσιο για να φτάσουμε στο ψαχνό. Αυτός ήταν πραγματικά ο στόχος κι έπρεπε να περάσει μεθοδικά, με τους θρήνους του υπουργού εργασίας στα δελτία των οκτώ, πως τάχα όλα είναι εντολές της τρόικας. Να μας πούν ποιος κυβερνά. Αν κυβερνά η τρόικα οι υπουργοί τι κάνουν; Είναι διεκπεραιωτές των εντολών της, η της εντολής που τους έδωσε ο λαός; Κι ο πρωθυπουργός όταν λέει πως έχει λαϊκή εντολή, λέει την μισή αλήθεια, έχει γι αυτά που έταξε, όχι γι αυτά που κάνει.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/7/10 14:59

    για την ολυμπιακη σ ενημερωνω οτι δεν τα "βρηκαμε"μιας και μας χρωστανε τα παντα απο την απολυση μας και μετα.ΟΥΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/10 16:07

    ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...... ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ.... ΔΙΑΛΕΞΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/7/10 17:07

    ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/2/2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ 5,ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ 15,ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ....ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/10 17:46

    Τα λεφτα για τους απολυμενους της ΟΑ τα βρηκανε με τον ιδιο τροπο που ειχανε βρει και τα λεφτα πριν τις εκλογες!!! Κοινως, λεφτα υπαρχουν μονο στα λογια για ολους και για ολα.
    Και κατι ακομα, δεν καταλαβαινω γιατι αυτος ρατσισμος για την ΟΑ? Απολυθηκαμε οπως και οι υπαλληλοι του Λαναρα, οπως και πολυ αλλοι ακομα. Αυτων οι αποξημιωσεις γιατι ειναι "ιερος σκοπος" ολων και τα δικα μας ειναι μεγα σκανδαλο? Εργαζομενοι δεν ημασταν και εμεις? Οικογενειες και υποχρεωσεις δεν εχουμε? Δεν τα δουλεψαμε?
    Ελεος πλεον. Μιληστε για τους βουλευτες ολων των κομματων και τα λεφτα που περνουν, μιληστε για τα σπιτια τους που παρ οτι εγιναν με κλεμενα λεφτα δεν τους τα παιρνει κανενας πισω και αφηστε στην ησυχια τους ανθρωπους που δεν επελεξαν να βρεθουν στον δρομο αλλα κατεληξαν εκει για τα συμφεροντα αυτων που μας κλεβουν τοσα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ συντοπίτη Αγαπιανέ. Μου είχες γράψει το πιο ευγενικό σχόλιο. Μετά από σένα έγραψα εγώ ένα με την απάντησή μου στα όσα μου γράφατε οι πέντε παραπονούμενοι συνάδελφοι. Επειδή δεν ξαναγράψατε, δεν είδατε την δική μου άποψη. Αυτό με ανάγκασε να γράψω ολόκληρο άρθρο και να το αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου. Το σχόλιό μου δεν χρειαζόταν πλέον και θέλησα να το σβήσω. Από απροσεξία μου έσβησα μετά λύπης μου το δικό σου. Δεν διορθώνεται αυτό. Μετά έσβησα το δικό μου. Τώρα βέβαια αν το διαβάσετε θα έχω ίσως πιο σκληρά σχόλια. Η απορία μου είναι πως με βρήκατε και πως γνωρίζατε για το συγκεκριμένο άρθρο. Θα ήθελα μία απάντηση σ’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/7/10 19:03

    To blog ειναι μυστικο ρε φιλε?Στο διαδυκτιο γραφεις και κανεις ζημια σε εργαζομενους αν μπορεσεις να το καταλαβεις!!!Σε ανθρωπους που τους πεταξανε στο δρομο μετα απο30 χρονια ,αλλος 55 αλλος 58 αλλος 50 χρονων.Με ποιους εισαι ,μπορεις να μας πεις????Κι εγω δεν ξανασχολουμαι μαζι σου γιατι βλεπω οτι δεν υπαρχει πλεον λογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...