Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΟΠΑΔΟΙ

Είναι δύσκολο ν' αλλάξει κανείς συνήθειες και τρόπο σκέψης όταν έχει ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα. Και να θέλει, τα μέσα ενημέρωσης φροντίζουν να καθοδηγούν το κοπάδι εκεί που θέλουν. Επισυνάπτω και μια επιστολή του πρώην προέδρου Στεφανόπουλου. Τό σύνταγμα λέει ότι οι βουλευτές μας πρέπει να είναι από 200 έως 300. Τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση γιατί δεν αλλάζουν τον αριθμό? γιατί δεν περικόπτουν μέρος του μισθού και των προνομίων τους, δηλαδή αυτό που ζητούν από μας. Αυτή η επιστολή όμως πέρασε στά ψιλά. Το κοπάδι δεν χρειάζεται να μαθαίνει. Δεν ξέρω αν την διάβασαν πολλοί, μάλλον όχι.

Λοιπόν θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις κι άν θέλετε έναν άλλο τύπο αλληλογραφίας μου το λέτε, για να μην γίνομαι κουραστικός. Έμαθα να βλέπω τα πράγματα από άλλη πλευρά και όχι απ’ αυτήν που θέλει το σύστημα. Θέλω να διαμορφώνω την δική μου άποψη, ν’ αποφασίζω με τον δικό μου τρόπο σκέψης κι όχι με αυτόν που μου σερβίρουν. Αλίμονο σε όποιον πάψει να σκέπτεται, τότε δεν διαμορφώνει χαρακτήρα, κι αν έχει, είναι βέβαιον πως θα τον χάσει. Είναι το Αμερικανικό σύστημα ελέγχου της μάζας. Να εργάζεται για να καταναλώνει και να καταναλώνει για να έχει εργασία. Δεν χρειάζεται κάτι πάρα πάνω. Θα του πούν τι θα φάει, τι θα φορέσει, ποια μουσική θ’ ακούσει και με τα διάφορα σίριαλ θα βρεί τον τύπο που του ταιριάζει και μέσω αυτού θα βιώνει ότι δεν μπορεί στην πραγματικότητα. Είναι πολύ σοφός ο τρόπος. Οι εταιρίες κάνουν διαφημίσεις για να καταναλώνουν τα προϊόντα τους. 

Το κόστος είναι υψηλό στην παραγωγή, αλλά και στην προβολή. Αυτό επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος και φυσικά το πληρώνει ο καταναλωτής. Με λίγα λόγια πληρώνει για να τον πείσουν να το αγοράσει. Δηλαδή δύο φορές την αξία του. Δεν είναι αστείο? Όποιος είναι οπαδός, θρησκείας, δόγματος. κόμματος, ποδοσφαιρικής ομάδος ή οτιδήποτε άλλο, είναι κατευθυνόμενος, χειραγωγούμενος και εθισμένος να υπακούει τυφλά στις εντολές. Σκέψου στις διαδηλώσεις που πάει μπροστά η ντουντούκα, λέει συνθήματα και ο όχλος τα επαναλαμβάνει σαν τα μωρά που μαθαίνουν το βού και α = βά. Δεν έχουν δική τους σκέψη, άλλοι σκέπτονται γι αυτούς. Δεν έχουν δική τους βούληση, μόνο φωνάζουν. Είναι σαν τα πρόβατα που ακολουθούν το κριάρι κι όπου τα πάει. Δεν είχα συμμετοχή ποτέ σε κάτι τέτοιο, ούτε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Δεν το έκανα όταν ήμουν νέος με λίγο μυαλό και πείρα, πολύ περισσότερο τώρα. 

Θα επιλέξω ποιόν κλέφτη θα με κυβερνήσει και μετά θα πάρει συγχώρηση από τον λαό, όταν στις επόμενες εκλογές θα τον επανεκλέξει? Όχι κανείς δεν θα με αλλοτριώσει και δεν θα ελέγξει την σκέψη μου. Οι θρησκευόμενοι εξομολογούνται στον παπά, με αυτόν τον τρόπο πάντοτε η εκκλησία μάθαινε αυτά που ήθελε, τα μεταβίβαζε στούς κατακτητές, μάθαιναν τα κινήματα εναντίων τους και τα πνίγανε στο αίμα. Πώς νομίζετε ότι έχει τεράστια περιουσία, δεν είναι μόνον από δωρεές, είναι και από αμοιβές. Αυτή είναι η συμπεριφορά του οπαδού. Η ιστορία που μας διδάσκουν στα σχολεία είναι μύθος, Αρκετά έως εδώ, δεν προσπαθώ ν' αλλάξω κάτι, αλλά σ' αυτούς που έχω επιλέξει να συζητώ, θέλω να μαθαίνουν την σκέψη μου για να δικαιολογούν σε μένα αυτά που λέω, που για αυτούς μπορεί να είναι λάθος.

1 σχόλιο:

  1. Καλώς σε βρήκα και σ΄ευχαριστώ που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία με το σχόλιό σου στις φωτό μου!
    Να είσαι καλά!
    Η σελίδα σου αρκετά ενδιαφέρουσα και θα την κρατήσω!
    Στο παραπάνω κείμενο συμφωνώ απολύτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...